Ківерчани вийшли на телеміст єдності з луганським Сватово

28 Січня 2017, 11:32
2416

Зв'язок з містом-побратимом на сході влаштували через скайп.

Ківерцівська мерія 20 січня влаштувала урочистості до Дня Соборності України. Упрограмі свята був концерт і флеш-моб «Схід і Захід – разом!» за участю дітей. Про це повідомляє Голос громади

Участь у телемості взяли жителі міста Покровськ Донецької області та села Зведенівка Шаргородського району Вінницької області. Територіальні громади кожного з населених пунктів підготували урочисті вітання до Дня соборності, які ківерчани могли бачити на великому екрані на площі ім. Чорновола.

Зі словами привітань до учасників телемосту звернулися перші особи Ківерць і району.

 «Україна соборна в серці, в душі і в розумі кожного українця, тому ми – непереможні!», — наголосив Ківерцівський міський голова Володимир Жгутов.

Інші  учасники телемосту теж підготували урочисті вітання з нагоди державних та Різдвяних свят своїм побратимам із Волині.

Наприкінці свого привітання Сватівська міська рада запропонувала започаткувати новий проект «Рушник єдності».

Суть проекту полягає в тому, що сватівські майстрині вишивають половину рушника українським орнаментом Слобожанського краю, а потім передають естафету майстриням міста Ківерці, які закінчать вишивку рушника волинським орнаментом. Сватівський міський голова запропонував громадам Покровська та Зведенівки теж приєднатися до цієї акції.

Наприкінці заходу відбулося поетичне єднання українського слова, яке нам дісталося у спадщину від великого українського поета Т.Г. Шевченка. Усі учасники телемосту єдності по черзі зачитали відомий твір Кобзаря «І мертвим, і живим, і ненародженим землякам моїм в Украйні і не в Украйні моє дружнєє посланіє».

 

Коментарі
30 Травня 2018, 19:21
Підтримую дружні зв'язки, спілкування молоді Волині (ЗАХОДУ) за Сходом. Требе ще частіше й енергійніше підтримувати такі проекти! Ми одна країна. Коли б це було чверть віку тому, як постала незалежна наша держава, то не було б війни і стільки жертв, як сталось тепер. СХІД УКРАЇНИ ТРЕБА ОСВОЮВАТИ, ПРОСВІЩАТИ, ДІЛИТИСЬ ДУШЕЮ Й СЕРЦЕМ, ЦЕ НАША ЗЕМЛЯ, НАШІ ЛЮДИ. ЖАЛЬ, ЩО ЗРОСІЙЩЕНІ, ТРЕБА НАВЕРТАТИ ЇХ ДО НАЦІОНАЛЬНИХ ЦІННОСТЕЙ! А головне: навертати до справедливої нашої історії.
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024