У Цуманській пущі назвали 6 причин, щоб зірватися в похід

29 Січня 2017, 20:00
2131

Серед причин називають перезавантаження свідомості та дешевизну такого відпочинку

Про це на своїй сторінці у фейсбук повідомляє НП «Цуманська пуща»

Тож ловіть 6 причин зірватися з місця і вирушити в похід від НП «Цуманська пуща»

1. Перезавантаження

Перша і найголовніша причина відправитися на дику природу з рюкзаком і наметом - це повне перезавантаження вашої свідомості. Звичайна людина живе в досить вузькому світі накатаних маршрутів дім-робота , будинок-дача , робота-кафе і так далі. Поступово людина так звикає до свого звичного оточення , що просто перестає усвідомлювати, що існують і інші світи. Одні й ті ж дороги, одні й ті ж особи, однакові розваги і розлади . Від цього можна з'їхати з розуму або впасти в депресію.

Коли ви перший раз вириваєтеся зі звичною орбіти , то це просто зносить мозок. Виявляється світ величезний , красивий і чекає вашого приходу! Ви починаєте зовсім по іншому ставитися до свого життя та роботи, перед вами як пелена спадає.

2. Пізнаєте своїх друзів

Якщо в першому пункті ми говорили про те , що завдяки походу ви по іншому поглянете на своє життя і себе, то другий пункт стосується оточуючих вас людей. Немає кращого способу дізнатися людину , ніж подивитися , як вона веде себе в незвичних , а часом екстремальних , обставинах. Буквально кількох днів у дорозі буває достатньо, щоб «бувалий » почав раптом вередувати і скиглити, «тихоня » раптом проявив сталевий характер , а « посередність » виявився напрочуд тямущим і винахідливим мандрівником .

3. Дізнайтеся світ з іншого боку

Знаєте чому та чи інша пам'ятка набуває популярності ?

Перша умова - наявність поруч дороги, по якій туристів можна підвезти на автобусі. Друге - наявність сил і бажання у місцевої адміністрації стригти гроші з приїжджих. І потім в хід йдуть всякі вигадані легенди та історії , що розповідають чим знаменитий цей нічим не примітний осколок скелі і навіщо вас сюди привезли.

Насправді реальні скарби майже завжди лежать далеко від асфальтових доріг. Ви зможете побачити реальні руїни старовинних храмів , а не відновлені новоділи , красиві водоспади , які можна фотографувати не чекаючи своєї черги серед туристів, незаймані ліси і найчистіші гірські озера.

4. Нові знання та вміння

Так-так, цей пункт саме про те саме хрестоматійне уміння « розпалити багаття з одного сірника ». Можливо , сучасній людині і не дуже потрібні навички існування в умовах відсутності цивілізації. Але хто знає, як повернеться життя і наше майбутнє , хто знає ...

Інтернет повний форумів теоретиків "вижівальщикв » , які проводять довгі години за комп'ютером у суперечках, який ніж краще для свіжування ведмедя і як відбитися від натовпу божевільних зомбі. Можливо , ви не будете мати настільки специфічних знань , проте придбаєте реальні вміння життя на природі . Як прокласти маршрут , як влаштувати ночівлю , розвести вогонь , знайти воду , що треба взяти з собою в дорогу на три дні або тиждень, як врятуватися від сонячних опіків і укусів комах - всі ці практичні знання цілком можуть вам знадобитися в житті .

5. Здоров'я

Ви можете ходити три рази на тиждень в качалку, але з подивом виявити, що ваші "ідеальні" м'язи не дуже-то готові до реальних навантажень. Вся справа в тому , що проходження туристичного маршруту не дуже-то схоже на виконання завчених рухів на тренажерах в кондиційованих залах. Тут вам більше знадобиться витривалість , терпіння , спритність і швидкість , ніж сила і об'єми. Туристичний похід може бути відмінним приводом перевірити свій фізичний стан і вжити заходів щодо його поліпшення.

6. Це недорого

Подорожувати хочуть всі . Але далеко не всі можуть дозволити собі купити дорогий тур в далекі або ближні країни. Не варто відкладати свої подорожі на кращі часи, тому що час іде швидше, ніж з'являються гроші . Самостійно організований похід з наметом рідними просторами обійдеться вам просто в копійки , а вражень принесе не менше , а може й більше , ніж дорогий тур. А якщо ви націлилися на закордон , то сміливо можете викреслити з бюджету витрати на проживання та харчування , що дозволить вам забратися далі , пробути довше і побачити більше.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024