Про Олику планують провести міжнародну наукову конференцію

02 Лютого 2017, 14:03
1708

Для організації конференції «Олика та Радзівілли в історії України, Польщі й Білорусі» із залученням провідних науковців України, Польщі, Литви, Білорусії з бюджету області планують передбачити 100 тисяч гривень.

Про це йшлося під час 10-ї чергової сесії Волинської облради сьогодні, 2 лютого – повідомляє ІА Волинські  Новини .

 Олександр Омельчук, депутат Волинської облради озвучив спільний запит від нардепа Ірини Констанкевич та обласних депутатів Людмили Тимощук, Ігоря Леха, Володмира Дейни, Анатолія Грицюка, Юрія Ройка.

«У зв’язку з тим, що за ініціативи Президента України Петра Порошенка була розроблена «Стратегія сталого розвитку «Україна-2020» – документ, який визначає напрямки та пріоритети розвитку України на період до 2020 року і до одного з векторів стратегії «Гордість за Україну в Європі та світі» входить програма розвитку туризму, ми: народний депутат України та депутати Волинської обласної ради звертаємось до Вас, як до гаранта авторитету Президента на рівні області з проханням сприяти розвитку туризму в області, зокрема популяризації історичного смт. Олики Ківерцівського району», - йдеться у зверненні, яке озвучив депутат Омельчук.

Мається на увазі комплекс пам'яток архітектури національного значення: Олицький замок, зведений у 1558 р.; колегіальний костел Святої Трійці, збудований у 1635–1640 рр. за проектом відомих архітекторів Бенедетто Моллі та Джованні Маліверна; Луцька брама – єдиний збережений фрагмент колись потужних міських укріплень; костел святих Петра і Павла, один з найстаріших костелів Волині, побудований у 1460 р. на старому цвинтарі, серед старих магнатських могил; Стрітенська церква, колишня уніатська церква, побудована у стилі бароко в 1784 році на передмісті Залісоче.

Тож депутати запропонували ініціювати проведення наукових досліджень у вересні 2017 року та на базі Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки провести Міжнародну наукову конференцію «Олика та Радзівілли в історії України, Польщі й Білорусі» із залученням провідних науковців України, Польщі, Литви, Білорусії та передбачити в бюджеті області на 2017 рік кошти у розмірі 100 тисяч гривень, необхідні для організації.


 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39