Ківерцівському лісгоспу можуть повернути землю з Боголюбів

06 Лютого 2017, 12:00
1523 Джерело: http://vol.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_c=view&_t=rec&id=201332

На поверненні державі незаконно переданих громадянам земельних ділянок на території Боголюбської сільської ради в особі Кабміну та Держпідприємства «Ківерцівське лісове господарство» наполягає Прокуратура Волинської області.

Вона звернулася до суду із позовом  до Луцької районної державної адміністрації і 26 власників земельних ділянок про визнання недійсними розпорядження, державних актів на право власності на землю та витребування земельних ділянок лісогосподарського призначення площею понад 3 га з чужого незаконного володіння. Про це інформує прес-служба прокуратури області.

Прокурори з'ясували, що спірні земельні ділянки на території Боголюбської сільської ради Луцького району в силу положень Земельного та Лісового кодексів України належали до земель державної власності лісогосподарського призначення, категорія земель «рілля», а тому вони не могли бути передані у приватну власність громадянам.

До того ж, вилучення земельних лісових ділянок площею більше 1 гектара та зміна їх цільового призначення є винятково компетенцією Кабміну. У той же час, вилучення цих земель у порядку, встановленому Земельним кодексом України, не проводилось.

Наразі справа перебуває судовому розгляді.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024