Волонтер поділився спогадами про загиблого Маріса Камінського

07 Лютого 2017, 13:00
2758

Ян Осока поділився спогадами про волинянина Маріса Камінського який загинув під Авдіївкою.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Нижче подаємо допис без змін:

«Його ім’я означає "море", але він з дитинства любив небо. Тому йшов до своєї мети, навіть не зважаючи на те, що професія військового у часи його юності вважалася непопулярною та безперспективною. Він приклав купу зусиль, підкріплених шаленим бажанням, і став до лав тих, хто з честю доводить своєю службою девіз "Ніхто крім нас". 
80-та бригада, Герою твоєму шана. 
Маріс Айдинович Камінський народився 9 квітня 1990 року у місті Ківерці Волинської області. 
У період з 2005 по 2008 роки навчався у Львівському державному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою ім. Героїв Крут. Там отримав своє перше звання "віце - сержант", а згодом став старшим віце - сержантом. 
Людина спокійна, виважена, зі стійким характером, користувався великим авторитетом серед курсантів, Маріс Айдинович був завжди підтягнутим, веселим, ніколи не займався підлабузництвом, був інструктором у молодших курсів. 
2012 року хлопець закінчив аеромобільний факультет Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Проходив службу у Львові в роті десантного забезпечення. З 2013 року – у військовій частині Чернівців, де займав посаду начальника продовольчої служби тилу. 
У 2012 - 2013 роках був командиром взводу, з 2013 по 2016 роки - командир роти 3-ї батальйонно-тактичної групи 80-ї окремої десантно-штурмової бригади. З кінця 2016 року – начальник продовольчої служби. 
На війні з перших її днів, учасник оборони Луганського аеропорта. 
Під час служби Маріс Айдинович вирізнявся серед інших офіцерів високими професійними навичками, показував найкращі результаті з вогневої підготовки. Він був уособленням справжнього офіцера, дуже відповідальним, наполегливим та відданим своїй професії. 
Захоплювався спортом, особливо любив карате. З ним було цікаво спілкуватися, у компанії він знав, як розвеселити, був також і чудовим співрозмовником. Вмів Маріс бути й хорошим вірним другом – він ніколи не виказував байдужість і завжди намагався усім допомогти: кому ділом, а кому словом. 
Капітан, начальник продовольчої служби 3-ї батальйонно-тактичної групи 80-ї окремої десантно-штурмової бригади. 
Загинув вночі 3 лютого в районі міста Авдіївка Донецької області під час обстрілу наших позицій з реактивних установок БМ-21 "Град". 
Поховання Героя відбудеться у Ківерцях, точна дата поки невідома, адже тільки сьогодні увечері тіло капітана планують доставити додому. У нього залишилась мати, брат та вагітна дружина. 
Підіть поцілуйте коханих. Підіть обійміть мати. Підіть подивіться на небо. Синє воно? Затягнуте хмарами? Сиплеться з нього вода? 
Це неважливо. Головне, що воно спокійне. 
Завдяки цьому чоловіку, який теж любив небо, а воно вогнем впало на нього, розбризкуючи металеві краплі дощу.»

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024