На Ківерцівщині крадуть трансформаторну оливу

09 Лютого 2017, 13:00
1702 Джерело: http://kivrada.gov.ua/news/08-58-56-09-02-2017/

Протягом минулого року у Волинській області суттєво почастішали крадіжки трансформаторної оливи.

На Ківерцівщині зафіксували 3 випадки крадіжки трансформаторної оливи за минулий рік. Про це повідомляє сайт Ківерцівської міської ради.

Останні місяці пройшли під знаком відносного затишшя, та з приходом січневих свят, злочинці, на жаль, знову активізувалися. Енергетики стурбовані масштабами злочинів на трансформаторних підстанціях і звертаються до жителів краю з проханням повідомляти про подібні факти та ймовірність їхнього скоєння.

ПАТ «Волиньобленерго» скерувало повідомлення до Національної поліції, але без допомоги свідомих громадян затримати викрадачів вкрай складно.

Трансформаторна підстанція без масла може працювати не один день, і затримати «на гарячому» викрадачів вдавалося лічені рази. А оскільки трансформатори розташовані неподалік помешкань, то будь-які підозрілі особи біля них мусять стимулювати волинян негайно телефонувати у кол-центр ПАТ «Волиньобленерго» за номером телефону 0-800-21-01-31 (дзвінки безкоштовні як зі стаціонарних, так і з мобільних телефонів).

Пасивність чи принцип «моя хата скраю» призводять до одного - ціла вулиця, село, а то й кілька населених пунктів відразу залишаються без електропостачання. Крім збитків для ПАТ «Волиньобленерго», через крадіжки оливи виходять із ладу трансформатори, тому є ризик, що високовольтна напруга пошириться у мережу побутових споживачів, внаслідок чого можуть вийти з ладу всі електроприлади, що будуть включені в електричну мережу в цей час. Це також може спричинити ще більш масштабні проблеми та створити загрозу життю і здоров’ю людей.

Якщо ви помітили відчинену трансформаторну підстанцію, побачили роботи з демонтажу ліній або обладнання підстанцій людьми, що не є представниками ПАТ «Волиньобленерго» (це легко розпізнати по спецодягу), - якнайшвидше повідомте за номером Національної поліції 102 або за єдиним багатоканальним номером кол-центру ПАТ «Волиньобленерго» 0-800-21-01-31 (цілодобово, без вихідних та святкових днів).

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024