Розповіли про статки сім’ї призвідника смертельного ДТП Володимира Боровика

14 Лютого 2017, 14:00
6752 Джерело: http://4vlada.com/rivne/51096

З’ясували, які статки має одіозна сім’я Боровиків.

Суди, арешти, інциденти на дорогах. Родину відомого екс-прокурора Андрія Боровика супроводжують  проблеми. Раніше Боровика-молодшого оголосили «бурштиновою мафією» та арештували. Тепер же в центрі уваги опинився його батько. П`яним за кермом він збив на смерть 35-річну матір двох дітей. Про це повідомляє Четверта влада.

Як видно в сюжеті ТСН, Володимир Боровик ледве стояв на ногах. Скріншот з сюжету ТСН
Як видно в сюжеті ТСН, Володимир Боровик ледве стояв на ногах. Скріншот з сюжету ТСН

 

Завтра я можу їздити на якомусь дорогущому автомобілі – Андрій Боровик про статки батьків

Свого батька екс-прокурор Андрій Боровик згадував у інтерв`ю «Четвертій владі» напередодні затримання. Щоб зняти питання про статки Боровик пропонував журналістці поїхати до Луцька та показати, як заможно живе його родина. Не встиг – затримали за підозрою в організації злочинного угруповування.

– Якщо я зараз захочу 600 Мерседес S-класу, то я собі можу його купити, – казав Андрій Боровик в інтерв`ю «Четвертої влади». – Не за свою зарплату. Питання в машині – не питання. Завтра я можу їздити на якомусь дорогущому автомобілі. У мене в батька декілька автомобілів. І це я розумію, що це автомобіль батька. І коли я служу в правоохоронних органах, то мені на такому їздити «не з руки».

Про які статки говорив Андрій Боровик?

«Четверта влада» дослідила майно та бізнес батька екс-прокурора, а також інших членів сім`ї. Як виявилось, майже уся власніть у родині оформлена на дружин.

За даними з Єдиного державного реєстру Мін`юстуВолодимир Боровик – підприємець. Займається вантажними перевезеннями, гуртовою торгівлею деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічним обладнанням. Дружина – Галина Боровик – також підприємиця.

В минулому обоє були серед засновників фірми «Тесляр». Інших бізнесових зв`язків з офіційних джерел встановити не вдалося. 

 

Позашляховик, будучи за кермом якого Володимир Боровик збив жінку. Фото сектору комунікації поліції Волині
Позашляховик, будучи за кермом якого Володимир Боровик збив жінку. Фото сектору комунікації поліції Волині

 

За інформацією реєстру транспортних засобів, у Володимира Боровика немає ані автомобіля «Mercedes-Benz» S-класу, про який згадував екс-прокурор у інтерв`ю, ані того ж «Subaru Tribeca», за кермом якого Боровик-старший збив жінку.

Натомість Володимир Боровик має вантажівку «Renault Magnum» 2000 року випуску. Вартість такої – близько 12 тисяч доларів. Крім цього, є мікроавтобус «Volkswagen Transporter» 2007-го року випуску. Такий продають за ціною близько 280 тисяч гривень. Галина Боровик, згідно даних реєстру, транспортними засобами не володіє.

Дружина екс-прокурора Андрія Боровика володіє автомобілем Toyota Camry 2012 року випуску. 

Результати обробки:

Автомобілі Володимира Боровика. Витяг з реєстру транспортних засобів
Автомобілі Володимира Боровика. Витяг з реєстру транспортних засобів

 

Згідно декларацій з 2010 по 2015 роки, єдиним доходом сім`ї прокурора Боровика була його заробітна платня. Дружина кілька років ніде не працювала.

Попри це, згідно даних з реєстру нерухомості, у 2014-му Юлія Боровик придбала квартиру у 80.3 кв.м. за адресою Лермонтова, 8. Вартість помешкань такої ж площі у цьому будинку – близько 3 млн. 250 тисяч гривень.

 

Будинок, де у 2014-му придбала квартиру дружина тепер вже екс-прокурора Юлія Боровик. Джерело зображення: Google Street View
Будинок, де у 2014-му придбала квартиру дружина тепер вже екс-прокурора Юлія Боровик. Джерело зображення: Google Street View

 

Там же – на Лермонтова, 8  у 2014-му вона придбала два нежитлові приміщення площею 2,4 кв.м., 13,2 кв.м. Поряд – на Лермонтова, 6А, у неї земельна ділянка (0,0014 га.).

Придбати квартиру допомогли багаті батьки

– У мене дуже багаті батьки, вони понад 20 років займаються бізнесом. У них будинок є в Лондоні. У них декілька квартир у Луцьку, є квартира у Києві. Заради інтересу, якщо вам цікаво, я можу завезти вас в Луцьк і показати як живуть мої батьки. Моя сестра живе в Лондоні і вона експерт-мистецтвознавець по картинах України, Росії та Казахстану. Тобто у нас дуже заможна сім`я, а я працюю в прокуратурі за ідею, – розповідав Андрій Боровик.

Лондонські квартири Боровиків в українських реєстрах, звичайно ж не відображаються. Втім з українським майно все значно простіше. 

Майно – під арештом

У власності Володимира Боровика, за інформацією з реєстру нерухомості, – ділянка під будівництво будинку у Городку, площа – 0,1 га. На неї накладено арешт. Згідно даних з реєстру у Боровика-старшого іншого майна немає. 

 

Скріншот витягу з реєстру нерухомості
Скріншот витягу з реєстру нерухомості

 

Куди багатша дружина Володимира Боровика.

З реєстру дізнаємося, що Галина Боровик з травня 2016-го володіє трикімнатною квартирою на Соборній, 5а у Рівному. Багатоповерхівку забудовник ТОВ «Люкс-Хаус Груп» звів впритул до центрального парку міста. Подібна квартира тут коштує близько 81 тисячі доларів.

 

Новобудова на Соборній, 5а. Тут є підземний паркінг. Фото АН «Варіанта»
Новобудова на Соборній, 5а. Тут є підземний паркінг. Фото АН «Варіанта»

 

 

Так само у травні тоді ще прокурор Андрій Боровик купив паркомісце в тому ж «Люкс -Хаус Груп». Вартість такого придбання у центрі міста – близько 100 тисяч гривень, а це майже половина річної зарплатні екс-прокурора. Договір на будівництво паркомісця він уклав у 2015-тому і не встиг внести у декларацію. 

– Я в минулому році уклав договір на мені будівництво парковки, бо нема де ставити авто. Вийшло так, що документи мені віддали тільки в квітні цього року (2016 р. – авт). Я її оформив на себе, я платив за неї десь 100 тисяч, – розповідав Андрій Боровик

У правоохоронців є питання

В ухвалі Рівненського міського суду йдеться, що Державна архітектурно-будівельна інспекція у Рівненській області ще в березні 2016-го звернулась до Рівненської місцевої прокуратури, аби правоохоронці вжили заходів реагування за фактом ухилення представників «Люкс-Хаус груп» від проведення перевірки.

Йдеться про те, що Державна екологічна інспекція встановила факт самовільного зайняття забудовником території парку. Знав прокурор про це чи ні – наразі дізнатися не можливо, адже він у СІЗО. 

В серпні суд дозволив ДАБІ провести перевірку будівництва на Соборній 5а. У прокуратурі Рівненської області нам повідомили, що справа наразі розслідується. 

У матері Андрія Боровика також є однокімнатна квартира в новобудові на Буковинській,16а у Рівному. Придбала Галина Боровик її ще в 2010-му.

 

Будинок на Буковинській 16, а. Фото з гугл-карти
Будинок на Буковинській 16, а. Фото з гугл-карти

 

Мати екс-прокурора також має ділянку в Городку площею 0,1 га. У липні 2016-го на цю землю наклали арешт.

Анонсованих Андрієм Боровиком «мажорних» авто і київських квартир з відкритих реєстрів ми не знайшли. Цілком можливо, що решта майна сім`ї за кордоном. Або ж, нерухомість встигли продати – у період між інтерв`ю Андрія Боровика влітку і написанням цього матеріалу.

 

Також читайте:

Ківечанина Волдимира Боровика, який на смерть збив жінку залишили під вартою

Володимир Боровик, який на смерть збив жінку – не вперше нетверезий за кермом

Стали відомі подробиці смертельного ДТП за участі ківерчанина

П’яний ківерчанин, що на смерть збив жінку – батько скандального прокурора

Ківерчанин на смерть збив жінку і намагався втекти

 

 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024