Старі улюблені пісні, душевні розмови і смачне чаювання – ківерцівська молодь знайшла заміну клубам і випивці

19 Лютого 2017, 18:00
4797

Організація «YOUth Active.Ківерці» порадувала активних ківерчан «Майже квартирником».

Серед цих юних людей було відчуття сім’ї. Всі почували себе вільно і невимушено, ніби серед дружньої компанії, яка давним давно все знала одне про одного. Мабуть, саме тому захід назвали «Майже  квартирником». 

Захід відбувя 18 лютого о 19 годині у приміщенні Центру соціальних служб сім'ї та молоді.

Тут зібралися і старшокласники, і студенти, і ті, хто вже працює.

«Чому майже квартирник ? Тому що ми не в квартирі. Колись на таких квартирниках символічно збирали по одній гривні. Ми вирішили зробити це зовсім безкоштовно», –  зазначила одна з організаторок і учасниць дійства Ірина Савчук.

 


 

Умовно невеличка кімнатка  ділиться на 3 зони. Біля зони фотографій всі охочі змогли побачити, як весело розважались і працювали «YOUth Active.Ківерці» та сфотографуватись на пам’ять. Ще одна зона – це зона з мольбертами, на яких написані початки пісень. Завданням гостей було дописати ці пісні до кінця зустрічі, аби потім заспівати всією компанією. Була тут і зона з чаєм, де кожен міг підійти зігрітися теплим напоєм і пригоститися смаколиками.

 





 



 

 

Зрештою, чи не найголовнішою зоною стало місце, де піснями і щирими словами розважають  гостей. Те, що відбувалося на цій сцені важко назвати концертом, а радше успішною імпровізацією не «за сценарієм».
На початку дует Іри і Ксюши (Ірина Савчук і Оксана Чміль) під власну гру на гітарах, заспівали всіма знані й улюблені пісні. Інколи вони самі обирали, яку пісню заспівати, а інколи їм  допомагали самі глядачі й інші учасники.

«Чесно, Ксюша була в мене репетитором англійської. Нас звели наші мами. Треба було готуватися до ЗНО з англійської, а з англійської все погано. От і мама порадила мені Ксюшу», – розповіла Іра.




 

Далі, окрім вже відомих пісень, власну музику й пісні представили, як їх назвали попередні дівчата, «Рібяткі». Веселі хлопці і їхня вокалістка  Анастасія Пономарьова не тільки порадували красивим співом і музикою, а й до сліз кумедними життєвими історіями.

 


 

Це був справжній квартирник, адже будь-хто міг вільно про щось запитати чи пожартувати.

І хто б що не казав, та наше молоде покоління вкотре доводить, що гарний відпочинок це далеко не нічні клуби з випивкою.

Для довідки:

Квартирник — концерт, який проводиться в домашніх умовах в звичайній квартирі, майстерні. В СРСР квартирниками називали підпільні виступи заборонених груп і виконавців.

Наприкінці 1970-х - початку 1980-х в СРСР починають поширюватись квартирники, і набирають поширення до кінця 1980-х років. На таких квартирниках музиканти і рок-групи могли не офіційно давати публічні виступи, оскільки через конфлікт з культурною політикою СРСР влаштовувати офіційні концерти чи давати виступи вони не могли.

 












Текст: Антоніна АНДРІЙЧУК

ФОТО: Іванна ПЕТРИНА
 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024