Хорлупи: вшанували героїв Небесної сотні

20 Лютого 2017, 11:00
3895 Джерело: https://vk.com/public138749393

Бібліотека-філія села Хорлупи разом із школою та клубом підготували патріотичну годину «У нашій пам'яті вони назавжди залишились!».

Захід відбувся 16 лютого у приміщенні школи села. Про це повідомляє спільнота у Vk «Бібліотека-філія села Хорлупи».

На столі пам'яті Небесної Сотні представили Прапор України, вишитий рушник, ікону Божої Матері, свічки та портрети Героїв Небесної Сотні.

За участі організатора школи Валентини Новіцької та вчителя інформатики Андрія Погонюка показали тематичну презентацію.

З вступним словом виступила бібліотекар бібліотеки-філії Світлана Клінова.

 «Сьогодні ми зібралися, щоб в скорботі схилити низько голови перед пам'яттю людей різного віку, яких було вбито у мирний, цивілізований час ХХІ століття», - зазначила бібліотекар.

Ведучі дійства, директор будинку культури Надія Лівак та бібліотекар Світлана Клінова нагадали присутнім про страшні наслідки подій на головному Майдані України три роки тому. 

Під час заходу демонструвались епізоди документальної хроніки про криваву розправу над мирними людьми.

Після відео "Мама не плач" учні та вчителі хвилиною мовчання вшанували загиблих на Майдані героїв. Учні 5-9 класів: Олександра Басюк, Павло Олімпіюк , Богдана Тарасюк, Костянтин Басюк, Мар'яна Вовк, Андріана Демчук, Любомир Тарасюк, Ангеліна Бортнік, Лариса Бірюкова та Діана Терещук прочитали вірші про Небесну Сотню і Майдан. У виконанні Бірюкової Лариси прозвучала пісня "Повертайся живим".

Далі ведуча запалила свічку і передала її учням з рук в руки. В кінці заходу усі виконали гімн України "Ще не вмерла України".

У залі була оформлена тематична полиця літератури і періодики на тему "Слава Небесній Сотні".
Бібліотекар провела бібліографічний огляд біля книжкової полиці.











 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024