У Мощаницькому лісництві впіймали крадіїв лісу

26 Лютого 2017, 12:00
2955 Джерело: http://lis.volyn.ua/?p=21513

Лісники Мощаницького лісництві на гарячому спіймали злодіїв лісу, за що ледь не поплатилися власним здоров’ям.

Правопорушення трапилося 21 лютого, пізно ввечері у 42 кварталі 21 виділу Мощаницького лісництва Державного підприємства «Цуманське ЛГ». Про це повідомляє прес-служба Волинського ОУЛМГ.

Троє майстрів лісу та помічник лісничого цього лісництва постраждали через те, що упіймали порушників на гарячому. Чоловіки  встигли зрізати дуба, але вивезти цінну деревину з лісу не вдалося.

Близько 9 вечора під час чергування працівники лісової охорони почули звук бензопили. Коли підійшли ближче, побачили підводу, навантажену деревиною. Порушники стали утікати. Навіть скинули колодки з підводи. Було темно, тож стверджувати, скільки саме було чоловіків, однозначно не можна. Постраждалі бачили шість силуетів.  

Розуміючи, що обманути лісову охорону не вдасться, бо лісівники значно краще орієнтується на місцевості, і доведеться відповідати сповна, порушники викликали “підмогу”.

Невідомі оточили лісоохоронців з усіх боків. Вони зненацька наскочили і просто стали збивати з ніг, а тоді бити. Навіть забрали з машини лісової охорони гладскоствольну рушницю. Били доти, поки не зрозуміли, що наздоганяти їх уже не зможуть. А тоді утекли.

На місце події працівники лісової охорони викликали районний відділ поліції. Правоохоронці Ківерцівського райвідділу прибули близько 12 години ночі.

Як повідомив слідчий Ківерцівського відділу поліції Дмитро Левчук, нині триває збір матеріалів за даним фактом.

Лікарі встановлюють ступінь тяжкості травмування працівників лісової охорони.

Тепер порушникам не вдасться уникнути відповідальності.

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024