Відомі подробиці судового процесу на «сім’єю Третяків» з Ківерців

26 Лютого 2017, 17:00
2570 Джерело: http://volga.lutsk.ua/view/14974/

Розгляд представлених прокурором доказів щодо ківерцівських чиновників продовжили на черговому засіданні суду.

Подружжя Сергія і Тетяни Третяк звинувачують у корупційній діяльності. Про це інформує Ольга Конончук на сторінках «Волинської газети».

18 січня 2016 року співробітники Служби безпеки України спільно з Національною поліцією та прокуратурою спіймали на хабарі заступника голови Ківерцівської райдержадміністрації Сергія Третяка.

Правоохоронці зловили чиновника «на гарячому». Гроші вилучили. Посадовцю оголосили про підозру в скоєнні злочину, передбаченого частиною  3 статті 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

 

луцький міськрайонний суд
луцький міськрайонний суд

 

Крім того, в ході досудового розслідування правоохоронці з’ясували, що до махінацій причетна і його дружина – депутат Ківерцівської райради від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Тетяна Третяк. Жінці оголосили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною  5 статті 27 (Види співучасників), частини 3 статтіі 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального Кодексу України.

На черговому судовому засіданні продовжили розгляд переставлених прокурором доказів: аудіо- та відеозаписів, а також текстових повідомлень. 

 

під час судового процесу
під час судового процесу

 

Тетяна Третяк передчувала якусь «підставу» з боку підприємця Руслана Бокія (директор ТзОВ «Укрпат», у якого нібито вимагали кошти). Під час розмови з чоловіком вона відмітила:

«Що ж він так нав’язливо? А не може це бути перед Новим роком… Ну – «зловити тебе за руку»… Просто в цій ситуації крім тебе більш ніхто не був замішаний…».

Цікавим було і відео, на якому знято розмову підозрюваного з позивачем, і над яким уже встигли подискутувати захист та обвинувачення. Так, адвокат відмітив, що саме громадянин Бокій нав’язував передачу коштів, а підсудний відмовлявся від їх отримання.

Наведемо частину їхньої розмови (Руслан Бокій (Б.) та Сергій Третяк (Т.):

«Б.: – Щоб вас довго не затримувати, хочу вам подякувати.

Т.: – Ні, заберіть! Ви що?

Б.: – Тут десятка.

Т.: – Ні, дивіться, заберіть.

Б.: – Давайте вийдемо...

Т.: – Ні, не той варіант!».

У свою чергу прокурор відзначив, що підсудний не відмовлявся від неправомірної винагороди, наголошуючи лише: «Ну, ви ж у службовому кабінеті» та процитував декілька фраз.

Так, Руслан Бокій сказав: 

«Так, як ми домовлялися…».

На що отримав відповідь: 

«Ну, то ж все добре. Тільки не так і не це. Давайте якось в інший спосіб».

На другий день після арешту Тетяна Третяк, спілкуючись із невстановленою особою, пояснила ситуацію так, що чоловікові захотіли «подякувати» за виконану роботу, і хоча він відмовлявся, запропонували «відсотки по контракту». Ну, а далі сталося те, про що не раз писалося та повідомлялося в медіа. Жінка хотіла взяти всю вину на себе, адже гроші були у її сумочці і чоловік навіть до них не торкався, проте правоохоронці вирішили по-іншому.

Також у одній із розмов прозвучали досить цікаві фрази, які наштовхують на роздуми. У розпачі підсудна вигукнула: 

«Я їх посаджу…». 

На що співрозмовниця, теж невстановлена особа, відповіла: 

«Та нічого ти їм не зробиш… Не чіпай їх…». 

Про кого йшлося – невідомо. Прізвища, що прозвучали на аудіозаписі нечіткі, а коментувати ситуацію підсудні не висловлюють бажання.

До розглянутих доказів прокурор просив приєднати оригінали оптичних носіїв (MicroSD), із яких інформація була записана на диски, що розглядалися у суді та які до недавнього часу знаходилися під грифом «Секретно». Зважаючи на вислови захисту про недовіру представленим інформаційним носіям, прокурор виявив доцільним долучити оригінали. Проте клопотання було відхилене судом, адже суперечить ст. 190. Так як ні підсудні, ні адвокати не мали змоги ознайомитися з доказами під час досудового розслідування.

Таким чином судове засідання було відкладене, щоб надати обвинуваченню можливість подати представлені докази згідно чинного законодавства. Також прокурор подав клопотання про допит свідків, яке одноголосно було затверджено. 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024