Грем’яче: розповіли про ігрові технології на уроках фізики

26 Лютого 2017, 15:00
3384 Джерело: http //kiveducation.gov.ua/index.php?c

У школі села Грем’яче провели семінар-практикум для вчителів фізики «Застосування ігрових прийомів навчання під час вивчення фізики».

Осередковий семінар-практикум відбувся 16 лютого на базі ЗНЗ І-ІІІ ступенів села Грем’яче. Про це повідомляє  офіційний сайт відділу освіти Ківерцівської РДА.

Захід відбувся з метою розкрити місце і роль ігрової технології в навчальному процесі, сполучення елементів гри та навчання а також розкрити функцій педагогічних ігор.

У роботі майстер-класу взяли участь вчителі фізики НВК, ЗОШ І-ІІІ ступенів селища міського типу Цумань, ЗОШ І-ІІІ ступенів  села Сильне, ЗОШ І-ІІІ ступенів села Журавичі, ЗОШ І-ІІІ ст. с.Городище, ЗОШ І-ІІІ ступенів села Липне, ЗОШ І-ІІІ ступенів села Холоневичі, ЗОШ І-ІІІ ступенів села Карпилівка, ЗОШ І-ІІ ступенів села Башлики, ЗОШ І-ІІІ ступенів села Грем’яче.

 Значення гри неможливо вичерпати й оцінити розважально-реактивними можливостями. Поняття «ігрові педагогічні технології» включає досить велику групу методів і прийомів організації педагогічного процесу у формі різних педагогічних ігор. На відміну від ігор взагалі, педагогічна гра має істотну ознаку - чітко поставлену мету навчання й відповідні їй педагогічні результати, які можуть бути обґрунтовані, виділені в явному вигляді й характеризуються навчально-пізнавальною спрямованістю. Ігрова форма занять створюється на уроках за допомогою ігрових прийомів і ситуацій, що виступають як засіб спонукання, стимулювання до навчальної діяльності.

Під час проведення майстер-класів захопливою та креативною виявилась робота учасників семінару, які демонстрували використання ігрових прийомів на уроках фізики та поза ними

Педагоги активно включались у діалог, висловлювали думки щодо значення ігрових технологій у розвитку ключових компетенцій школярів. Учасники ,«перевтілючись» взяти активну участь у педагогічних іграх «МЕМО», «Пошук скарбів», «Інформайійна квітка», «Розумний куб», «Чи знаєте ви формули?», «Суд над внутрішньою енергією», у яких продемонстрували творчі та акторські здібності, культуру спілкування.

 Завершилась робота майстер-класу обміном враженнями від проведеного семінару, які засвідчили про необхідність та значимість, особливо для молодих педагогів, таких заходів.














 

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024