На Ківерцівщину передали книгу про волинських бійців

28 Лютого 2017, 22:50
1173 Джерело: http://www.volynpost.com/other/84796-geroi-sered-nas-u-lucku-prezentuvaly-almanah-pro-volynskyh-bijciv

«Всюди використовую фронтовики коли пишу бо це ніякі не атовці, це українсько-російська війна». – журналіст.

У Волинській обласній держадміністрації презентували матеріали для куточків слави у закладах освіти та культури, забрані у рамках проекту «Герої –серед нас». Про це повідомляє ВолиньPost.

Під час зустрічі 27 лютого бійцям презентували альманахи, які використають у рамках патріотичного виховання молоді.

Цей проект триває понад півроку. Головною метою, за словами авторів, є більше розповідати волинянами про бійців, які героїчно пройшли горнило війни. Автор фото та співавтор ідеї журналіст Валерій Мельник розповів, що засвітлинили 17 волинських бійців - по одному з районів і міст обласного значення. Раніше портрети виставляли в «Просвіті», а у рамках 2-го етапу підготували матеріали для куточків слави.

«На першу презентацію прийшли скромні, ми ніяк не могли їх «розкрутити». Але дякую учасникам, що небайдужість і розуміння значимості перемогло», - зазначив голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик. Мельник подякував учасниками проекту, яких він називає фронтовиками.

«Всюди використовую фронтовики коли пишу, бо це ніякі не атовці, це українсько-російська війна». –підкреслив журналіст.

«На моє глибоке переконання, якби після здобуття Незалежності видали книги про злочини комунізму і Голодомор, і їх вони розповсюдили, нині на Сході не треба би було вкидати мільярди, аби стримати агресора на нашій землі», -зауважив він.

Начальник відділу освіти облдержадміністрації Людмила Плахотна розповіла, що нині найважливішим є виховання на прикладах, бо по книжках патріотизму не виховаєш. Працівники закладів освіти та навіть школярі дуже пишаються героями, які навчалися у тій же школі і стали Героями. Тож буклети із фото та інформацією про бійців передадуть до куточків слави, а також залів та музеїв, у яких школярі із гордістю знаходитимуть своїх кумирів.

У рамках 2 етапу проекту альманахи передадуть у школи, бібліотеки, аби знайомити молодь із Героями. Так, 27 лютого  альманахи передали до Луцького та Ківерцівського районів. Згодом їх розповсюдять й на інші райони.







 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39