Ківерці: бібліотекарі поповнили виставку до річниці народження Лесі Українки

01 Березня 2017, 20:25
3854 Джерело: http://olenkardb.blogspot.com/2017/02/blog-post_28.html

Ківерцівська районна дитяча бібліотека поновила постійно діючу книжкову виставку "Ти справжня наша славна Українка".

Ця виставка присвячена 146 річниці з дня народження Лесі Українки. Про це повідомляє Ківерцівська районна дитяча бібліотека.

Для учнів 3-Б і 3-В класів ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 міста Ківерці працівники бібліотеки підготували і провели "Поетичні хвилинки від Лесі Українки".

Школярі дізналися багато цікавого про життя і творчість Лесі Українки. Бібліотекар читальної зали Галина Чичотка розповіла про дитячі роки маленької Лесі в Новограді-Волинському, Луцьку, Колодяжному, про її перші спроби в поезії і музиці, про ту добру, творчу атмосферу, яка панувала в родині Косачів. Діти навперебій читали дитячі вірші Лесі Українки, відповідали на запитання вікторини "Що ти знаєш про Лесю Українку?", перегортали сторінки книг відомої землячки, а потім охоче слухали пісеньки на її слова та переглянули мультфільм "Некмітливий Горобець" за мотивами казки поетеси "Біда навчить".

 Учні 6-А класу ЗОШ І-ІІІ ступенів  №4 міста Ківерці  взяли участь у літературній експедиції "Шляхами Лесі Українки".

Ведучі заходу Людмила Бойчук та Галина Чичотка розповіли про географію мандрів, творчість письменниці та її перебування в гостях у подруги Мані Биковської в селі Піддубці Луцького повіту.

Шестикласники продекламували вірші нашої землячки, взяли участь у вікторині "Чи знаєш ти...".

Опісля всі присутні переглянули відеофільм Волинської дитячої кіностудії "Боривітер" "Наша Леся".

1

1




1

1

1

1

1

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024