Триває суд над ківерцівськими чиновниками

01 Березня 2017, 21:20
2206 Джерело: http://volga.lutsk.ua/view/15249/

Судовий процес над сім’єю Третяків продовжився 1 березня у Луцькому міськрайонному суді.

Суд заслухав показання п’яти свідків, запропонованих прокурором. Про це повідомляє Ольга Конончук у матеріалі «Волинської газети».

Серед допитаних були голова, секретар та два члени тендерного комітету, який приймав рішення щодо підписання договору на поставку паливних матеріалів, а також начальника відділу освіти Ківерцівської райдержадміністрації.

У тендерному комітеті на той час перебувало 7 членів. Це окремий колегіальний орган, який юридично нікому не підпорядковується. Переможця визначали за кращою ціновою пропозицією. На тендері розглядалися 6 пропозицій, одне з підприємств одразу вибуло зі змагань через неправильну подачу документів. Переможцем визнали «Преміум сервіс», який у той же день офіційно повідомив про відмову у підписанні договору через невигідність. На другому місці опинився, уже відомий нам, ТзОВ «Укрпат», який і став переможцем. До речі, підприємство підписало договір із райдержадміністрацією та поставляло пальне.

З опитаних свідків, ніхто не знайомий з дружиною екс-заступника голови райдержадміністрації Тетяною Третяк. Натомість її чоловік-посадовець звертався до начальника відділу освіти та секретаря тендерного комітету з проханням додаткового роз’яснення тендерної процедури для свого знайомого Руслана Бокія (ТзОВ «Укрпат»), яке за даними свідків абсолютно не суперечить чинному законодавству. Іншого впливу чи тиску на свідків підсудні не чинили.

Сам Руслан Бокій, який написав заяву про вимагання хабара на Сергія Третяка, та жінка, через яку здійснювалася передача коштів, на засідання не з’явилися. За поясненням прокурора, обоє знаходяться за межами області, перебуваючи у відрядженні. Ще один свідок, теж член тендерного комітету, не змогла з’явитися через особисті обставини.

Відсутність вказаних свідків, а також клопотання захисту долучити до справи покази ще двох членів тендерної комісії, стали підставою перенести розгляд справи на 20 березня.

Також читайте:

Відомі подробиці судового процесу на «сім’єю Третяків» з Ківерців

 

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024