Ківерцівщина: викрали службову зброю

06 Березня 2017, 16:07
1529 Джерело: http://zhitomir.today

Банда не встановлених осіб 21 лютого на території Мощаницького лісництва намагалася вивезти деревину.

На Волині почастішали випадки незаконного вирубування лісу. Про це повідомляє Роман Жижара на сторінках тижневика «Сім’я і дім»

Подекуди місцеві селяни гуртуються заради сумнівної наживи, пиляючи крадені матеріали на підпільних тартаках. Порушники геть знахабніли: нападають на охоронців, щоб утекти з місця злочину.

ВИКРАЛИ СЛУЖБОВУ ЗБРОЮ

Група поки що не встановлених крадіїв 21 лютого напала на охорону держпідприємства «Цуманське лісове господарство». Близько 21-ї години в угіддях Мощаницького лісництва четверо його працівників патрулювали підконтрольну територію. Аж раптом між деревами помітили, як невідомі пораються біля товстелезного стовбура. Чоловіки вже встигли зрізати дуба і готувалися вивезти цінну породу.

Спочатку охоронці почули звук бензопили. Коли підійшли ближче, побачили підводу, навантажену деревиною. Порушники почали тікати, навіть скинули колоду з воза. Через темряву важко однозначно стверджувати, скільки саме було людей. Але зауважили щонайменше шість силуетів.  

Утікачі швидко стомилися. Зрозуміли: їхніх сил не вистачить, щоб довго бігти. Тим паче лісівники ліпше орієнтуються на місцевості. Тому крадії телефоном викликали підмогу, а самі сховалися у рівчаку. Коли підоспіли ще кілька чоловіків, невідомі напали на лісівників. Оточили їх із усіх боків. Наскочили зненацька і просто почали збивати з ніг, а тоді бити. Навіть забрали з машини лісової охорони гладкоствольну рушницю. Злодії били, аж поки не зрозуміли, що наздоганяти їх уже не зможуть. А тоді всі разом утекли.

Постраждалі негайно викликали поліцейських із райвідділу, які прибули на місце пригоди близько півночі. Слідчі задокументували факт побиття.

– Нині триває збір матеріалів за цим фактом. Тепер порушникам загрожує не адміністративна відповідальність за крадіжку, а кримінальна, – повідомив слідчий Ківерцівського відділу поліції Дмитро Левчук.

Такі випадки трапляються не вперше. Нещодавно в Камінь-Каширському районі кілька порушників під час затримання побили інженера охорони та майстра лісу. Двоє нападників засуджені і відбувають покарання у місцях позбавлення волі.

Селяни, які зважилися на незаконні рубки, забувають, що нападають на правоохоронців. Адже вартові лісу мають відповідний статус, за яким фактично прирівнюються до працівників поліції, констатують юристи.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024