Цуманський лісгосп: лісокради так втікали, що лишили джип

07 Березня 2017, 21:11
3706 Джерело: http://lis.volyn.ua/?p=21957#more-21957

«Нічних лісорубів», які завдали шкоди на 9906 гривень виявила вночі 28 лютого лісова охорона ДП «Цуманське ЛГ».

Лісоохоронці виявили у глибині лісу «клепкоманів» – людей, які займаються незаконною вирубкою цінної деревини з метою виготовлення у подальшому клепок для бочок та діжок. Про це повідомляє Сергій Цюриць на сайті прес-служби Волинського ОУЛМГ.

«Лісоохоронці почули дзижчання бензопили. Воно доносилося з глибини лісу. Лісівники одразу вирушили на місце події, адже штатні лісоруби о такій порі не працюють», - розповідає лісничий Цуманського лісництва Роман Шпорук.

У 9 кварталі 13 виділу Цуманського лісництва близько 22 години ночі при світлі ліхтарів побачили зрізаного дуба. Діаметр пенька при замірі потяг на 70 сантиметрів, отож дереву – більше ста років. Зловмисники встигли розрізати стовбур на десять метрових колодок, половину із них було вже поколото на заготовки для клепок.

«Нічні лісоруби», вочевидь, не сподівалися, що їх так оперативно виявлять, тож накивали п’ятами в останню мить. При цьому лишили неподалік навіть дорогий джип із литовськими номерами. Він, припускають лісівники, застряг у болоті при втечі.

 


 

На місце події викликали поліцію, яка разом з лісниками оглянула автівку. Всередині помітили бензопилу та сокири, записали дані про транспортний засіб. Деревину секвестрували.

Заподіяна державі шкода становить 9906 гривень

Зважаючи на те, що лісопорушення здійснено у межах Ківерцівського НПП, то за цим фактом відкрито кримінальне провадження і на зловмисників, попри відшкодування заподіяної шкоди та штрафу, може чекати і кримінальна відповідальність. Міру запобіжного заходу визначить суд.





 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024