Розповіли про статки ківерцівських поліціянтів-хабарників

08 Березня 2017, 21:00
3032

З’ясували, що інспектори, яких зловили на хабарі, хочуть, щоб їх справу розглянули у львівському суді.

Як стало відомо Інформаційному агентству Волинські Новини з власних джерел щодо справи про трьох горе-інспекторів, у прокуратуру області вже «завели» 20 тисяч доларів, щоб провадження розглядали в одному із львівських судів, - інформують Волинські новини.

Нагадаємо, поліціянти зловили на отриманні хабара інспекторів з дорожнього нагляду волинської поліції під час служби у Ківерцівського районі. Згодом поліція встановила ще 2 епізоди отримання взятки цими ж поліціянтами.

Справу волинських хабарників мають розглядати в київському суді й повпливати на рішення суддів представникам підозрюваних буде неможливо. Тому вони шукають шляхи, щоб слухання справи було у львівському суді, де у них є ті, хто допоможе із «правильним» рішенням Феміди.

Отже, майновий стан заробітчан на дорогах: скільки ж заробив «майстер» надуманих адмінпротоколів Сунічук Сергій Григорович.

І так, на офіційному сайті ГУНП у Волинській області розміщена декларація за 2014 рік:

Заробітна плата – 56 565,4 гривень, в тому числі 7,046 гривень матеріальної допомоги;

Земельні ділянки – 0.12 та 0.25 гектара.

Членам сім’ї належить квартира площею 47 квадратних метра та автомобіль марки Мазда-6, 2004 року випуску. При цьому дохід членів сім’ї декларант не вказав.

Декларація за 2015 рік Сергія Сунічука не висвітлена сайті ГУНП у Волинскій області та НП України. Це збіг обставин таких як ліквідація міліції – створення поліції чи умисне приховування доходів, набутих злочинним шляхом. Тому розрахуємо самостійно: у 2015 році середня заробітна плата міліціонера (січень-жовтень) становила 3,5 тисячі гривень, поліціянта (листопад-грудень) близько 6,5 тисячі гривень, додамо матеріальну допомогу, отримаємо за рік близько 60 тисяч гривень чистого доходу.

Декларація за 2016 рік теж не подана, оскільки відсутня на сайті НАЗК (термін подачі до 1 квітня 2017 року). Розрахуємо приблизний офіційний дохід: приблизна середня заробітна плата за місяць (січень-жовтень) – 6,5 тисяч гривень, листопад- грудень – по 8 тисяч гривень, матеріальна допомога – 8 тисяч гривень. Всього – 99 тисяч гривень чистого доходу.

Проаналізувавши доходи та рівень цін упродовж останніх 3-х років, враховуючи витрати на проживання, оплату комунальних платежів, утримання дружини та 2 дітей, обслуговування транспортного засобу – постає питання: за які кошти зводить Сергій Сунічук будинок у селі Боратин Луцького району та на які кошти придбана земельна ділянка?! Чи не на зароблені на дорозі?

 

1

 

Шемедюк Роман Васильович згідно декларації за 2014 рік, оприлюдненої на сайті ГУНП у Волинській області, – старший інспектор ДПС УДАІ УМВС України у Волинській області серед членів сім’ї вказав лише сина та задекларував заробітну плату 43 483, 89 гривень, в тому числі 2800,0 гривень матеріальної допомоги. Жодного майна та зобов’язань не вказано.

Аналогічно, відсутня інформація про доходи та витрати Романа Шемедюка за 2015-2016 роки, тому розрахуємо самостійно: у 2015 році середня заробітна плата міліціонера (січень-жовтень) становила 3,5 тисячі гривень, поліціянта (листопад-грудень) - близько 6,5 тисячі гривень, додамо матеріальну допомогу, отримаємо за рік близько 60 тисячі гривень чистого доходу.

У 2017 році поліціянт отримав від держави близько 100 000 гривень. Враховуючи, що декларант має на утриманні сина, а значить сплачує аліменти, витрачає певну суму коштів на оренду житла (відсутнє у декларації), а також витрати на проживання, транспорт, лікування та оздоровлення, дозвілля у недешевих закладах, виникає цікаве запитання – скільки додаткового доходу за рік у вигляді поборів з громадян отримує горе-поліціянт? Можливо за побори Роман Шемедюк придбав квартиру у новобудові на Конякіна, 20? Та чи покаже її у декларації за 2016 рік?

 


 

Никитюк Олександр Сергійович, згідно декларації за 2014 рік, оприлюдненої на сайті ГУНП у Волинській області, – старший інспектор ДПС УДАІ УМВС України у Волинській області серед членів сім’ї вказав дружину та доньку.

Згідно декларації у 2014 поліціянт отримав грошового доходу в сумі 43 517, 83 гривень, в тому числі 2643 гривень матеріальної допомоги.

Дружина отримала лише 1040 гривень матеріальної допомоги (припустимо по догляду за дитиною). Жодного майна та зобов’язань Олександр Никитюк не задекларував.

Аналогічно, припустимо, що дохід у 2015 році склав 60 тисяч гривень та у 2017 році – близько 100 тисяч гривень.

Звісно, ми розуміємо, що молода сім’я, гроші потрібні, але вони потрібні всім. І це зовсім не означає, що окремим дозволено забирати у інших, інших сімей, дітей… Можливо, хтось також винаймає чи будує собі житло, бо не має де жити, але у поліціянтів не забирає, а працює на 2-3 роботах. Але як на зарплату простого поліціянта Никитюк у селі Забороль Луцького району збудував таку маленьку хатинку?

 

1

 

 

 

Коментарі
10 Березня 2017, 19:11
Добре живуть бідолахи ,то тільки десята частина заробленого на дорогах
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024