Журавичі: обстежили суцільні санітарні рубки

11 Березня 2017, 23:20
2665

На території села Журавичі 4 березня провели виїзд для обстеження насаджень по Партизанському лісництву ДП «Цуманське ЛГ».

Обстеження провели згідно до змін Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження санітарних правил в лісах України по Партизанському лісництву ДП «Цуманське ЛГ» в межах Журавичівської сільської ради на предмет проведення відведених суцільних санітарних рубок. Про це інфорує Ківерцівський національний природний парк «Цуманська пуща».

В обстеженні взяли участь голова Журавичівської сільської ради Алла Гонтар, директор Ківерцівського НПП «Цуманська пуща» Ігор Квач, начальник служби охорони Віталій Гіль та лісничий Партизанського лісництва Сергій Савонік.


 

 


 

Суцільні санітарні рубки 2017 року обстежили у 2 і 3 кварталах.
За станом пошкодження хвойних дерев шкідниками, дані ділянки призначені у відповідності до вимог Санітарних правил в лісах України. На всіх ділянках відмічається значна кількість здорового підросту дерев дуба діаметром від 8 см до 22 см.



 

 В 30 і 31 виділі 3 кварталу площею 1,6 гектари вже приступили до суцільного рубання, а також зрізані деякі здорові дуби. По лісівничих настановах та нормативних документах зі збереження насаджень в осередках хвоє-гризучих шкідників встановили максимальне збереження цінних листяних порід, зокрема дуба.






 

Згідно Положення про НПП «Цуманська пуща» основна задача передбачає збереження сосново-дубових насаджень.  Тому парк рекомендує терміново для локалізації осередків шкідників та хвороб припинити вирізку дерев дуба, а в лісорубних квитках внести помітку про залишення даних дерев на корені у відповідну графу бланку суворої звітності.




 

Дана кількість по кубомасі складе не більше 10 % виходу запасу з ділянки, що не вплине на облік і звітність, а порятує Цуманський ліс від загибелі та дозволить лісгоспу понести менші затрати на його відновлення.

 

«Не ріжте молоді дуби! З повагою і вдячністю будуть вам діти!» - надпис голови сільської ради Алли Гонтар
«Не ріжте молоді дуби! З повагою і вдячністю будуть вам діти!» - надпис голови сільської ради Алли Гонтар

 

«Не ріжте молоді дуби! З повагою і вдячністю будуть вам діти!», - закликає таким надписом не вирубувати ліс голова сільської ради Алла Гонтар.

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024