Поліціянти пообіцяли нікого не покривати

13 Березня 2017, 18:00
3468 Джерело: http://www.volynpost.com

Ківерцівський відділ поліції вранці 13 березня пікетували активісти «Самооборони Волині», «Самооборони Рожища» та  «Автомайдану України».

До райвідділу приїхало близько 70-ти активістів, поспілкуватися вийшов понад десяток працівників поліції, - інформує ВолиньPost.

Нагадаємо, п’яного поліцянта  з погонею наздогнали у Ківерцях. Опісля серед ЗМІ стало відомо, що горе-водія звільнять, а згодом цю інформацію офіційно підтвердив речник волинської поліції Віктор Гомоль. Пізніше показали відео погоні, а волинські самооборонівці оприлюднили вимоги щодо цієї ситуації до високопосадовців.

Активісти запросили на зустріч й заступника начальника ГУ НП області Сергія Козака.

Перед тим, як передати звернення від Самооборони з вимогою покарати усіх винних у ситуації, активісти поспілкувалися з керівником райвідділу Юрієм Столярчуком. Останній спростував інформацію щодо того, що приїжджав на місце події, щоб нібито «залагодити» якісь питання. 

«По повідомленню мені я направив слідчо-оперативну групу. Сам приїхав як керівник, бо згідно із наших наказів Національної поліції та Міністерства внутрішніх справ, я маю виїжджати на усі місця події з особовим складом», - сказав Столярчук. Інших поліціянтів, мовляв, відвели за лінію огородження. Тож інформація ЗМІ, нібито він приїхав, щоб справу «прикрити» - неправда.

Активіст самооборони Олександр Ніколайчук підтвердив, що Столярчук дійсно не втручався в процес, а був лише спостерігачем. Коли самооборонівець зрозумів, що керівник райвідділу не втручатиметься, то пішов надавати допомогу Алексюку, якому нібито стало зле. Проте Ніколайчук акцентував увагу на тому, що на місці були присутні чимало людей, які знали, що це Алексюк, та не повідомили, коли той і колега називалися чужими іменами.

Козак пояснив, що Алексюк займає посаду керівника сектору груп реагування патрульної поліції, і до керівництва райвідділу немає жодного стосунку. Окрім нього у райвідділі ще 3 особи займають аналогічну посаду. Мовляв, він дійсно був заступником керівника, але ще у 2012 році. Відтоді стосунку до керівних посад він не має.

За словами Козака, механізм щодо звільнення Алексюка та Романюк запущений ще у суботу, 11 березня. 

Відео ІА Волинські Новини:




«Це реально дискредитує. Ми прийняли рішення категорично пускати документи на звільнення, не чекаючи рішень прокуратури», - зауважив Козак. Дільничу звільнять, адже вона мусила припинити правопорушення або ж запобігти йому. Тож проведуть службове розслідування, та «до п’ятниці» обох поліціянтів звільнять. Він додав, що дії керівника теж безумовно оцінять. Йдеться навіть про можливість відшкодування ремонту поліціянтської автівки Алексюком.

Щоправда, згідно із інформацією, озвученою заступником керівника райвідділу Миколи Цисюка, наразі Алексюк перебуває на лікарняному. 

Капітан Юрій Прокопчук, який перебув у складі групи швидкого реагування на пості розповів, чому тоді поліціянти не виставили автомобіль. За його словами, поліціянти «не стояли спиною», як цю інформацію озвучували. Адже перед початком операції перехоплення він безпосередньо перебував біля кафе «Дубок». Коли ж почалися перегони він мав інформацію як вони здійснювалися. Ставити машину поперек дороги було нерозумно, бо наслідки були б жахливіші, наприклад велике ДТП. Адже за машиною порушника гналися ще 4 автівки патрульних та самооборона, які могли врізатися слідом. Поліціянт запевнив, що на посту уявлення не мали, хто за кермом. 

Стрім пікету, відзнятого Громадське. Волинь, ви можете переглянути тут.

До слова, на зустріч завітала й начальник сектору пробації Ківерцівського райвідділу Ольга Захарчук, чиїм іменем представлялася дільнича. За словами Захарчук, вона навіть особисто незнайома із Романюк, проте завдяки дільничій її ім’я «прославли» у ЗМІ. Столярчук вибачився перед нею за цей випадок.

Зрештою, після майже годинного спілкування, активісти передали Козаку звернення від Самооборони Волині, у якому вимагають відкрити кримінальне провадження за статтями 342 та 343, якнайшвидше передати його на розгляд до суду та провести службове розслідування. Окрім того, активісти просять оприлюднити на сайті обласного головного управління список осіб, які цю перевірку проводитимуть. Просять також змінити Алексюка та Романюк без права поновлення.

Натомість правоохоронці запевнили, що нікого покривати не будуть, адже й самі зацікавлені в тому, аби очистити свої ряди від людей, які так дискредитують органи. Окрім того, Козак попросив не «рівняти» усіх поліціянтів за кількома особами, які повелися дійсно негідно.


















 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39