Ківерці: на засіданні райради обговорили земельні питання

19 Березня 2017, 14:00
1836 Джерело: http://kiverrada.gov.ua/novini/pro-zasіdannya-postіinoї-komіsії-raionnoї-radi-z-pitan-sіlskogo-gospodarstva.html-11

У райцентрі 15 березня відбулось засідання постійної комісії райради з питань сільського господарства, земельних відносин, екології та охорони навколишнього природного середовища.

Засідання відбулось під головуванням Ігоря Мисковця. Про це повідомляє сайт Ківерцівської районної ради.

У роботі комісії взяв участь голова райради Григорій Недопад.

На початку засідання члени комісії внесли у порядок денний  питання щодо підтримки звернень Волинської обласної ради до головних високопосадовців України щодо дій учасників економічної блокади тимчасово окупованих територій окремих районів Донецької та Луганської областей України. Розглянувши ці звернення,  комісія ухвалила рішення підтримати їх та внести на розгляд пленарного засідання сесії райради.

Далі члени комісії розглянули  проект рішення «Про звіт голови районної ради» в  якому Недопад тезисно представив свій звіт за період з 10 грудня 2015 року по 31 грудня 2016 року та рекомендувала внести його на чергову сесію райради.  

1

 

Комісія  розглянула й блок земельних питань щодо затвердження нормативних грошових оцінок земельних ділянок. При розгляді кожного проекту рішення, члени комісії врахували думку сільських голів, на території яких знаходяться ці земельні ділянки.

Так, при розгляді проекту рішення «Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельної ділянки, що перебуває в оренді ФГ «Назарчук» на території Берестянської сільської ради Ківерцівського району Волинської області»  ухвалили рішення  рекомендувати Ківерцівській райдержадміністрації здійснити перевірку повної сплати орендної плати за оренду земельної ділянки площею 35,4763 гектара фермерським господарством «Назарчук» на території Берестянської сільської ради  та проінформувати району раду до 20 березня 2017 року.

При розгляді проекту рішення «Про затвердження технічної документації  з нормативної грошової оцінки земельної ділянки, що перебуває в оренді ФГ «Журавлик» на  території Журавичівської сільської ради комісія рекомендувала райдержадміністрації переглянути договір оренди, укладений із ФГ «Журавлик» та зобов’язати орендаря зробити вільний доступ до водойми для напування худоби місцевих жителів.

Крім того, комісія розглянула проекти рішення «Про стан організації вивозу та захоронення твердих побутових відходів на території району» та  «Про внесення  змін до  Комплексної програми  розвитку  галузі  агропромислового  комплексу Ківерцівського  району на 2016-2020 роки». З інформацією з цих питань виступила начальник управління інвестицій, інфраструктури та агропромислового розвитку районної державної адміністрації Ірина Куцик


 

Голова райради ознайомив членів комісій з переліком питань, які будуть вноситись на розгляд чергової сесії районної ради.

Також члени комісії розглянули такі питання: «Про виконання рішення районної ради від 16.01.2009 №22/3 «Про районну цільову Програму підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім», «Про роботу Ківерцівського НПП «Цуманська пуща» з питань встановлення меж природно-заповідного фонду  та охоронних зобов’язань»,  «Про хід виконання рекомендацій постійної комісії від 18.11.2016 №7/6 «Про звернення до сільських, селищних та міської ради щодо створення резерву земельних ділянок для учасників АТО», «Про звернення  фракції «ВО «Батьківщина» до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України про недопущення скасування мораторію на продаж  сільськогосподарської землі» та ряд інших.

Всього депутати розглянули 26 питань та ухвалили відповідні рекомендації.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024