Ківерцівський лісгосп: розвісять 1000 шпаківень

22 Березня 2017, 11:00
1875 Джерело: http://lis.volyn.ua/?p=22383

Діти разом з дорослими прибрали від сміття ліс і вже розвісили понад 400 шпаківень.

Запланований обсяг шпаківень уже реалізували майже на 50%, – інформує прес-служба Волинського ОУЛМГ.

У лісництвах підприємства цього року загалом розвісили більше 400 шпаківень. Лише днями у Рожищанському лісництві ДП «Ківерціське ЛГ» учні Рожищанського шкільного лісництва продуктивно попрацювали під керівництвом лісівників.

Цього року така робота на Волині значно посилилася. Всі шпаківні облікуються. Адже домівки для птахів, які повертаються у рідні краї, є у тому числі й біологічним методом боротьби зі шкідниками лісу. Тож чим більше пернатих заселять наші лісові масиви, тим менше там лишиться ворогів насаджень.


 

Цими днями у ДП «Ківерцівське ЛГ», як і всюди на Волині, заліснювали торішні  зруби. Із виховною метою лісівники традиційно залучають до цієї роботи учнівську молодь та громадськість. Зокрема  у Ківерцівському лісництві разом із представниками районної ради та райдержадміністрації було висаджено сіянці сосни звичайної та дуба на площі 2,1 гектара.


 

До того ж, у рамках акції Чистий ліс» від побутового бруду на території Ківерцівщини очистили чималі території. Лісівники кажуть, що на їхнє запрошення долучитися до такої роботи однаково охоче відгукуються і діти, і дорослі. Як розповідають у лісгоспі, цими днями вони планують масове прибирання, залучивши учнів ківерцівських шкіл та представників влади і громадських організацій.

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024