Олика: малюка врятували від утоплення і клінічної смерті

23 Березня 2017, 23:12
5085 Джерело: 4vlada.com

У селищі Ківерцівського району реанімували 2,5-річного хлопчика, який 10 хвилин був під водою.

Про прикрий інцидент повідомили Центральну оперативну диспетчерську20 березня о 17 годині 57 хвилин, - інформує Волинськоий обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Хлопчик, зі слів батьків, 10-15 хвилин знаходився під водою до того як його витягнули на берег.

Прибувши через три хвилини на місце виклику, фельдшер фельдшерської бригади ЕМД з селища міського типу Олика констатував у дитини клінічну смерть і негайно розпочав проводити реанімаційні заходи. Застосував наявне у кареті ЕМД медичне обладнання, в тому числі ларенгіальну маску, мішок Амбу та моніторування життєвих функцій дефібрилятором.

Реанімація була успішною – у дитини на 40 хвилині реанімації з’явилися ознаки життя: відновилися самостійне дихання, серцебиття (синусовий ритм).

Ківерцівській лікарській бригаді ЕМД, яка виїхала на допомогу колезі залишилось утримати у стабільному стані відновленні життєві функції та терміново доправити дитину, в реанімаційне відділення обласної дитячої клінічної лікарні.

«Подібний нещасний випадок, на жаль, сумна реальність, яка черговий раз застерігає батьків, бути більш уважними і відповідальними, особливо коли поблизу є водойма. Для малюків вона становить неабияку загрозу. Малюк, залишений без уваги, може загинути у калюжі, діжці тощо. Для запобігання таких нещасних випадків існує єдине правило: не можна залишати дітей без нагляду», - застерігають медики.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024