Ківерцівські діти побували у Верховній Раді

24 Березня 2017, 20:00
1690 Джерело: https://www.volynnews.com/news/society/dity-iz-chotyrokh-rayoniv-volyni-pryyikhaly-v-ukrayinskyy-parlament/

Понад 100 учнів 9-11 класів з  Ківерцівського, Маневицького, Камінь-Каширського та Любешівського районів відвідали Верховну Раду України.

Екскурсію для дітей із Волині організувала народний депутат від УКРОПу Ірина Констанкевич та фонд Ігоря Палиці «Тільки разом». Про це повідомляють ІА Волинські Новини з посиланням на прес-службу Волинського УКРОПу.

Віталій Прокопчук із села Красноволя, що на Маневиччині, очікує від цієї поїздки нових хороших вражень, адже у парламенті ще ніколи не був. Хлопець навчається у 11 класі і є головою навчального сектору у школі.

«Учнівське самоврядування є певним прототипом діяльності Верховної Ради та Кабміну. Тому побачити парламент зсередини буде надзвичайно цікаво», - каже Віталій.

Окрім активної участі у шкільному самоврядуванні, хлопець також є переможцем у конкурсі «Раціоналізатори дослідницьких робіт» (напрямок - "екологія").

Перемоги у конкурсах та олімпіадах були основним критерієм при відборі дітей для поїздки.

Оксана, Валентина та Іра з Ківерцівщини також беруть участь та отримують призові місця на олімпіадах з різних предметів. Дівчата вважають, що дуже цікавим пунктом у екскурсії буде Верховна Рада. Найбільше хочуть побачити нардепів та сесійну залу.

Директор Грудківської ЗОШ Камінь-Каширського району Іван Решетовський розповів, що більшість дітей вперше у столиці.

«Я бачу, що учням вже дуже цікаво. Ми проїжджали повз Дніпро і вони із захопленням дивились, фотографували. Українці мають бачити Україну, тим більше під час таких пізнавальних екскурсій», - наголосив директор.







 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024