Скандальний ківерцівський суддя-хабарник покинув залу до початку засідання

29 Березня 2017, 23:20
1638 Джерело: http://hromadske.volyn.ua/zasudzhenyj-za-habarnytstvo-sluzhytel-femidy-vtik-z-zalu-sudu/

Феміда відмовила у позові ківерцівського екс-судді Івана Підгорного про поновлення на посаді.

Судове засідання відбулося 28 березня у  Волинському окружному адмінсуді. Про це повідомляє Громадське. Волинь.

Нагадаємо, що раніше член дисциплінарної комісіії Національного Антикорупційного Бюро України Роман Маселко опублікував інформацію про справу, яку вела Алла Бандура. Згодом Апеляційний суд Рівненської області поставив крапку у справі 61-річного судді Івана Підгорного 16 березня.

Однак Підгорний подав апеляцію, а 16 беререзня цього року Апеляційний суд в Рівному залишив в силі вирок Млинівського районного суду.
Відтак, наступного дня вирок вступив у законну силу і Івана Підгорного звільнили з роботи. Проте останній звернувся до Адмінсуду. У позовній заяві він зазначив, що станом на 17 березня, коли власне був підписаний наказ про його звільнення, у Ківерцівському суді ще не було ухвали судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Рівненської області. Отже, вважає позивач, наказ незаконний.
Щоправда довести це у суді він не зміг. Побачивши, що на слухання справи прийшли журналісти і активісти, Іван Підгорний покинув залу суду ще до початку засідання.
Згодом головуючий у справі суддя Володимир Ковальчук повідомив, що позивач дав згоду розглядати справу за його відсутності.
Представник відповідача, керуюча справами Ківерцівського райсуду Вікторія Некритюк повідомила, що матеріали з рівненської апеляції надійшли на електронку суду 16 березня ввечері. Відтак наступного дня, керуючись Конституцією України, Підгорного звільнили.
Суд дослідив матеріали справи і виніс рішення відмовити у задоволенні позову. Ухвала може бути оскаржена протягом 10 днів.
Нагадаємо, у 2010 році, суддя Ківерцівського районного суду Іван Підгорний вимагав 4000 гривень від підприємця за вирішення на його користь питання стосовно виключення автомобіля з акту опису.

У червні 2010 року співробітники СБУ спільно зі слідчим прокуратури затримали правопорушника «на гарячому» неподалік від будівлі суду під час одержання ним частини хабара.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024