«Цуманська пуща»: природолюби з різних куточків України долучились до екопоходу

30 Березня 2017, 18:39
3923 Джерело: https://www.facebook.com/npptsuman/?fref=ts

Вікові дуби Цуманської пущі, плюсові дерева, Тунель кохання та ще багато цікавого влаштували працівники парку під час екопоходу «Година землі».

На території парку «Цуманська пуща» 26 березня провели екопохід, - інформує сторінка у Facebook Ківерцівський національний природний парк «Цуманська пуща».

Цю подію приурочили до акції «Година землі».

Не зважаючи на складні умови, вітряну та дощову погоду, до походу приєдналось 18 учасників з різних куточків України: Києва, Рівного, Луцька, Клеваня та інших.

Похід організували працівники парку Степан Штокало, Юлія Грицюк, Максим Рудик, та двоє волонтерів – Максим Нечипорук і Віталій Бабій. У підготовці та зборі краєзнавчого матеріалу допоміг і місцевий краєзнавець, житель села Берестяни Микола Подзюбянчук .

Похід слідував за таким маршрутом:  

  • автобусом: з Луцька до Клеванського замку – до Клеванського тунелю кохання – урочища Мочулки Горинського лісництва – джерело села Грем’яче – урочище Богуславка.
  • піший похід:  урочище Богуславка – місце залишків склозаводу (гути) часів Першої світової війни – ставки в урочище Богуславка - місце станції Богуславка колишньої вузькоколійки – бесідка на річці Кормин (БАМ) – перехід заплавою річки Кормин через урочище Крижик та урочище Брак – урочище Березина. 
     

Загалом протяжність пішохідної частини склала близько 20 км. 

Учасник екопоходу огляну як історико-культурні пам’ятки, так і чимало пам’яток природи. вікові дуби Цуманської пущі, плюсові дерева сосни звичайної, залишки подій ершої та ругої світової воєн, Тунель кохання та замок князів Чарторийських у Клевані.













































біля джерела в селі Грем'яче, заплава річки Путилівка
біля джерела в селі Грем'яче, заплава річки Путилівка







 

Коментарі
31 Березня 2017, 17:45
Доброго дня!<br/>Обов’язково варто зазначити чи не найбільший вклад у проведення даного заходу здійснив начальник відділу еколого-освітньої та рекреаційної діяльності САВЧУК ПАВЛО, який, нажаль, не зміг до нас долучитись через хворобу :) за що ми йому вдячні... :)
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024