Де в Україні можна побачити справжню весну

02 Квітня 2017, 10:30
2267 Джерело: https://www.facebook.com/npptsuman/photos/ms.c.eJxFktmNRTEIQzsaAQYC~;Tc2inPh~;R7hJVbMQsyOdgVCXP7sgb7AOxdoaGXh1Aey~_gIX~;0BFUSI6EnmSWkk~;0AMKJ0w0qtcD98K2RyV7VA~;od6G~;i3JKZDxak6a6Ejg9LAYcglML2q7E8b0FIkyRiYWYUIIeAD5fYiXu1wNlA4KPQ64k4wEdcIoe~_vWA4oLTsaC

Щоб зустріти весну не обов’язково їхати дивитись на сакуру у Закарпаття чи кудись далі, бо достатньо відвідати Цуманську пущу, що набагато ближче, але не менш дивовижно.

41 світлину розквіту весняної природи опублікував на сторінці Ківерцівський національний природний парк «Цуманська пуща» у Facebook Сергій Палько.

Цуманська пуща входить до складу екологічної мережі, яка сприяє збереженню біологічного різноманіття у Європі, - пише сайт Ківерцівський національний природний парк «Цуманська пуща».

Парк поєднав у собі унікальні природні комплекси. Так, на території природоохоронної установи виявили значну кількість рідкісних рослин, а саме: один вид з Європейського Червоного списку – смілка литовська, два види із Додатку 1 Бернської конвенції – зозулині черевички справжні і кальдезія білозоролиста, яку в Європі вважали зниклою біля 40 років.

За результатами досліджень на території національного парку зареєстровано 20 видів, занесених до Червоної книги України

Крім цього, на його території знаходяться цікаві історико-культурні пам’ятки: монастир в селі Жидичин, про який згадується ще в літописі XII століття, в селищі Олика замок бастіонного типу XVI століття, який ще називають «Волинським Версалем», величний костел-колегіум.

Не оминули парк й події Першої та Другої світових воєн: Брусилівський (Луцький) прорив 1916 року значною частиною проходив саме територією Цуманської пущі, про що свідчать залишки фортифікацій та траншей, а у Другу світову пуща стала однією з баз опору підрозділів УПА до 1950-х років.









































Також читайте:

«Цуманська пуща»: природолюби з різних куточків України долучились до екопоходу

«Цуманська пуща» радить 10 кращих книг про подорожі

Цумань: назвали несподівані причини, чому варто подорожувати

Цумань: назвали 6 причин, чому варто подорожувати

Сім причин, чому варто побувати в «Цуманській пущі»

У Цуманській пущі назвали 6 причин, щоб зірватися в похід

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024