У Ківерцівській лікарні облаштували капличку

04 Квітня 2017, 20:30
3872 Джерело: http://www.kivadm.gov.ua/news/u-centralniy-rayonniy-likarni-osvyatyly-duhovne.html

Усі охочі зможуть молитись у капличці районної лікарні.      

Капличку освятили у приміщенні комунального закладу «Ківерцівське районне територіальне медичне об’єднання». Про це інформує офіційний веб-сайт Ківерцівської райдержадміністрації.

Чин освячення здійснив спільно зі священиками Ківерцівського благочиння УПЦ КП митрополит Луцький і Волинський, архієпископ Михаїл. У відкритті духовного осередку взяли участь представники влади, медичний персонал і пацієнти лікарні.

Митрополит привітав присутніх із важливою подією і зазначив, що усім потрібно дбати про своє здоров’я та звертатися до лікарів за профілактикою недуг. Відтепер  пацієнти лікарні та медичний персонал зможуть у будь-який важкий для себе час попросити у Всевишнього благословення, покаятися за гріхи та прийняти духовне зцілення.

Декан Ківерцівського благочиння УПЦ КП, протоієрей Іван Семенюк, подякував усім, хто долучився до облаштування каплиці та розповів про те, що помолитися у святому місці зможе кожен охочий.  Двері храму відкриті не лише для пацієнтів та працівників медзакладу, а й для усіх вірян, незалежно від віросповідання.

Генеральний директор районного територіального медичного об’єднання Михайло Слижук висловив переконання, що фізичне зцілення неможливе без духовного. «Люди під час хвороби мають особливу потребу в молитві. Та й лікарі перед відповідальними операціями моляться і просять у Бога благословення. Ми раді, що віднині маємо свою каплицю, у якій регулярно відправлятимуться богослужіння», - зазначив Михайло Слижук.

Важливість цієї події для людей підкреслили й представники влади: голова райдержавної адміністрації Валерій Ткачук та голова райради Григорій Недопад. Вони вручили духовенству ікони Божої Матері та сповідника Луки Кримського.

На завершення духовенство, спільно з присутніми, заспівали многоліття, привітавши таким чином з днем народження першого заступника голови райдержадміністрації Юліана Таранчука.










Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39