Холоневичі: позачергово оберуть сільського голову

06 Квітня 2017, 18:30
1641 Джерело: pravda.if.ua

Кандидати можуть зареєструватись включно до 6 квітня.

Стан підготовки перших виборів депутатів сільських рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських голів обговорили 3 квітня під час оперативної наради у голови облдержадміністрації Володимира Гунчика, - інформує прес-служба Волинської облдержадміністрації.

За словами начальника організаційного управління апарату обласної державної адміністрації В’ячеслава Кривенюка, відповідно до постанови Центральної виборчої комісії від 24 січня 2017 року № 6, 30 квітня 2017 року в області відбудуться вибори депутатів сільських рад та відповідних сільських голів у п’яти сільських об’єднаних територіальних громадах.

Цього дня призначили й позачергові вибори Холоневичівського сільського голови.

Згідно із заходами календарного плану з підготовки та проведення перших виборів до 6 квітня включно територіальні виборчі комісії мають ухвалити рішення щодо реєстрації кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови або про відмову в реєстрації.Також до 14 квітня сформують склад дільничних виборчих комісій. Крім цього, до 16 квітня місцеві органи ведення Державного реєстру виборців передадуть дільничним виборчим комісіям попередні списки виборців на паперовому носії та іменні запрошення.

«Відтак, звертаюся до органів місцевого самоврядування спільно зі структурами виконавчої влади в районах, забезпечити технічну підготовку до проведення виборів, співпрацювати з органами правопорядку, задля забезпечення безпеки під час підготовки та проведення виборів, а також надати максимальну допомогу членам дільничної виборчої комісії в організації їх роботи. Окрім того, звертаюсь до сільських голів, які виявили ініціативу об’єднання, прошу вас максимально активізувати роботу щодо підготовки відповідних документів та передачі їх в обласну державну адміністрацію для вивчення, аналізу, підготовки відповідного заключення та передачі документів в Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. Час іде, тому потрібно активізувати роботу», – наголосив Володимир Гунчик.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024