Цуманський лісгосп: висадили понад 10 тисяч сіянців сосни та дуба

07 Квітня 2017, 20:00
2579

Волинські лісники разом з посадовцями створили дубово-соснове насадження площею 2 гектари.

У Партизанському лісництві ДП «Цуманське ЛГ» 31 березня працівники Волинської облдержадміністрації долучилися до відновлення цуманського лісу. Про це повідомила прес-служба Волинського ОУЛМГ.

Дубово-соснове насадження на площі 2 гектари створили у рамках акції «Майбутнє лісу у твоїх руках», яка об’єднала зусилля понад 100 працівників ОДА та лісівників.

Прийти на роботу у п’ятницю, 31 березня, «без краваток» закликав колег голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик під час щопонеділкової оперативної наради, таким чином відгукнувшись на пропозицію керівництва Волинського ОУЛМГ долучитися до лісокультурної кампанії.

Розпочали традиційно з інструктажу. Адже садіння лісу – робота хоч і не складна, проте відповідальна. Потребує певних навиків та терпіння.


 

За дві години більше 10 тисяч сіянців сосни та дуба висадили на місці минулорічного зрубу.

Працювала «зелена сотня» у позитивній атмосфері та з гарним настроєм. Тож, висловлювали надію лісівники, приживлюваність має бути не менше 90%.

Володимир Гунчик подякував лісівникам за надану можливість долучитися до справді благородної справи відновлення лісу, а також нагоду відірватися від буденних чиновницьких обов’язків.


 

«Ми завжди повинні думати не лише про сьогоднішній день, а й про завтрашній. А нинішня акція – це продовження життя. Для мене це добрий прояв людей, які думають про майбутнє та наступні покоління», – наголосив голова ОДА, зазначивши, що такі акції варто організовувати частіше.


 

Коли роботу на ділянці завершили, начальник Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Кватирко подякував учасникам акції та вручив символічні нагороди.

Крім цього, від цуманських лісівників колективу облдержадміністрації дісталися подарунки на згадку, серед яких – насіння ялини колючої. Щоб традиція озеленення нашого краю не переривалася.






 

Коментарі
13 Квітня 2017, 02:14
Показово, що дана ділянка незаконно зрізана на території національного парку ДП "Цуманське ЛГ"(кримінальне провадження відкрито Управлінням захисту економіки Нацполіції), а зараз героїчно спільно з Управлінням екології та природних ресурсів Волинської ОДА та Волинським обласним управлінням лісового та мисливського господарства виправляють свої помилки. Хочеться вірити, що всі зрізані ділянки будуть заліснені та доглянуті до переводу в покриту лісом площу. Чому всіх не ведуть садити ліс на горільники, які вже два роки розробляються в порушення всіх лісових та людських норм?
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024