Сокиричівське лісництво: висадили понад 6 тисяч сіянців дуба

08 Квітня 2017, 14:30
2141

Лісники і владці взяли участь у Всеукраїнській акції «Майбутнє лісу у твоїх руках».

До акції 1 квітня долучилися керівники державних структур Волині, – повідомила прес-служба Волинського ОУЛМГ.

Понад 6 тисяч сіянців дуба висадили у Сокиричівському лісництві державного підприємства «Ківерцівське лісове господарство».

 


 

Акція відбулася з ініціативи начальника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександра Кватирка.

Щоб заліснити ділянку площею 1 гектар, учасники акції без відпочинку працювали кілька годин. Розпочали ВІП-лісівники роботу лише після детального інструктажу, який провів для них головний спеціаліст відділу лісового господарства Волинського ОУЛМГ Володимир Неводнічик. Адже неправильно посаджені сіянці не стануть у майбутньому величним та доглянутим лісом – таким, як усі могли спостерігати у Сокиричівському лісництві.


 

На завершення зустрічі Олександр Кватирко вручив усім символічні відзнаки – подяки за активну  громадянську позицію і небайдуже ставлення до важливої та, безперечно, благородної справи відтворення лісу.

У свою чергу високопосадовці дякували лісівникам за надану можливість спробувати себе у такій ролі та просто поспілкуватися. Багато хто із учасників зізнавався, що вперше беруть участь у подібних заходах.

«Мені дуже приємно сьогодні бути на рідній Волині. Приємно, що Волинське обласне управління організувало такий захід. Приємно, що такі поважні люди у вихідний день відклали свої справи і приїхали віддати шану лісу», – зазначив заступник голови Держлісагентства Володимир Бондар, наголосивши на високому рівні організації та проведення акції «Майбутнє лісу у твоїх руках».

 

«Люблю Волинь, люблю нашу природу.  Участь у цій акції – це перш за все, звичайно, шана тим людям, які вирощують ліс. Також це – маленький внесок у розбудову нашої держави. Для мене особисто це ще й велика честь: колись через багато років хтось скаже, що тут працювали перші особи краю, хтось про це згадає. Тож лісівники в межах своїх професійних обов’язків роблять правильно, закликаючи керівників області долучатися до таких заходів», - зазначив Володимир Гунчик.

Про важливе духовне значення такої роботи зазначив митрополит Михаїл.

Усі учасники акції наголошували, що така ініціатива Олександра Кватирка повинна мати продовження у наступні роки, щоб захід став гарною традицією.


 

Для довідки:

Всеукраїнська акція «Майбутнє лісу у твоїх руках», започаткована Держлісагентством, проводиться в усій Україні вже 12 років поспіль. Головна її мета – привернення уваги громадськості до важливої справи примноження та збереження лісу.

Щороку на Волині акція відбувається масштабно та масово – в усіх районах області нові ліси створюються з участю представників влади, громадськості, місцевого активу та учнівської молоді.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024