У Ківерцівському лісгоспі зрізали лісу на 82 тисячі

08 Квітня 2017, 21:00
2026

Лісоохоронці зафіксували факт крадіжки 7 дубів.

Працівники мобільної рейдової групи державного підприємства «Ківерцівське лісове господарство» спільно з лісовою охороною Боголюбського лісництва 3 квітня близько 23 години затримали осіб, які зрізали сім дубів. Про це повідомила прес-служба Волинського ОУЛМГ.

У 45 кварталі 1 виділу Боголюбського лісництва працювала електропилка. Це означає, що крадії лісу – «з досвідом» і вміють «працювати по-тихому». Рейдова бригада направилася туди. Порушники, побачивши «Дастер», стали втікати.

Лісоохоронці бачили, як з лісу виїжджав автомобіль марки «Форд Транзит», тож рухалися слідом. Зупинили серед поля між селами Мартинівка Луцького та Дубова Корчма Горохівського р-нів. У машині не було доказів здійснення самовільної рубки лісу. Водій, звісно, говорив, що узагалі не виїжджав з лісового масиву.

Тим часом лісничий і помічник лісничого Боголюбського лісництва поїхали на місце, де було виявлено самовільну рубку. Там затримали іще одного чоловіка. Очевидно, він стояв «на фішці». Мабуть, не орієнтувався на місцевості, тож не зміг вчасно втекти.

Був із ними іще третій чоловік. Але, мабуть, «досвідчений», тож йому «колеги доручили» втікати із пилками. Зважаючи на те, що в лісі він орієнтується добре, лісовій охороні не вдалося наздогнати цього лісопорушника.

У результаті зафіксували факт крадіжки 7 дубів на загальну суму збитків – 82 тисяч гривень. Очевидно, лісопорушники готували «товар», щоб до ранку вивезти з лісу.

Лісова охорона повідомила про цей факт поліцію. Адже за такі збитки вже передбачена кримінальна відповідальність.

Автомобіль лісопорушників забрали на штрафплощадку. Троє затриманих осіб, а це жителі міста Луцька, також нині перебувають у відділку поліції. Цінну деревину секвестрували.

Нещодавно ми повідомляли про те, що Ківерцівська лісова охорона затримала лісопорушників, які встигли зрізати дуба

Було також повідомлення про факт самовільної рубки в межах природно-заповідного фонду, що виявила Цуманська лісова охорона.

Матеріали про чи не найбільш кричущий факт самовільної рубки, що мав місце у Рожищенському районі, із усіма доказами Ківерцівська лісова охорона  передала  у правоохоронні органи. На жаль, досі немає остаточних результатів експертизи, незважаючи на те, що лісівники наступного ж дня надали правоохоронцям зрізи з місця вчинення рубки.

 

Коментарі
09 Квітня 2017, 14:24
Та ті сім дубів нікому не вперлися, краще б ловили тих хто ліс гектарами ріже по всьому району, прикриваючись плановими чистками і всім таким.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024