Ківерцівщина: площу заказника «Зубр» можуть зменшити

10 Квітня 2017, 18:00
2090 Джерело: http://nkontrol.org.ua/na-volini-khochut-znishhiti-zakaznik-zubr/

Суд ухвалив рішення зменшити територію зоологічного заказника «Зубр», що є складовою Національного парку «Цуманська пуща».

Таке рішення суд постановив за позовом державного підприємства «Ківерцівське лісове господарство». Про це повідомляє Народний Контроль.

Відповідно до цього рішення територію заказника зменшать з 10043,6 гектарів до 5530 гектарів.

Про це розповів керівник відділу рослинного та тваринного світу парку, активіст «Народного контролю» Віталій Жабчук. Він постфактум дізнався про ухвалене рішення під час оперативної наради з екологічних питань у Волинській облдержадміністрації 29 березня.

Натомість представників Нацпарку «Цуманська пуща» – зацікавлену сторону – не сповістили про судовий розгляд.

Ще 31 липня 2014 року Волинська обласна рада ухвалила рішення «Про збереження і розвиток природо-заповідного фонду», яке передбачало повернення меж зоологічного заказника «Зубр» з 5530 гектаріва до 10043,6 гектарів. Це рішення Ківерцівський лісгосп вирішив скасувати, мовляв, вони не давали погодження на зміну меж.

«Наш опонент «Ківерцівське лісове господарство» з моменту створення «Цуманської пущі» не визнає його. Тепер ми можемо мати наслідки, що частина заказника втратить статус природно-заповідного фонду», – зазначив Жабчук.

«Щоб уникнути відповідальності за ті безчинства, ряд кримінальних проваджень, захоплення земель, знищення лісів, Ківерцівський лісгосп свідомо пішов на скасування рішення обласної ради. Під тим приховується чітка мета – догодити своїм колишнім покровителям»,– вважає працівник парку.

На теперішній час стало відомо, що Волинська обласна рада планує подати апеляцію.

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром