Семінар-тренінг у Жидичині: голова громади презентувала нову форму співпраці між адміністрацією села і представниками культури

17 Квітня 2017, 21:00
1721

Небайдужі представники жидичинської громади обговорили шляхи розвитку бібліотек.

Оновлена тренінгова зала Жидичинської сільської ради 7 квітня зібрала представників місцевих закладів культури. Про це повідомляє офіційний сайт Жидичинської сільської ради.

Оскільки жидичинська громада стоїть на порозі переформатування у нове об’єднання, перед нею стоїть чимало складних викликів. Йдеться про можливість збереження і перспективи  існування закладів культурного і освітнього призначення.


 

Голова жидичинської громади Юлія Дащук ініціювала проведення семінару-тренінгу: «Бібліотека – платформа для розвитку молоді». Спікером і головним доповідачем тренінгу стала головний бібліотекар Волинської обласної бібліотеки для юнацтва, а заразом куратор сфери культури майбутньої ОТГ Любов Фрадинська.


 

Під час жвавої дискусії озвучили не лише майбутні проблеми, а і ймовірні шляхи збереження і розвитку бібліотек. Любов Фрадинська запропонувала залучати до роботи бібліотек більше активної молоді шляхом впровадження інноваційних технологій. Як приклад презентували роботу Юнацької бібліотеки Луцька. Також на думку пані Люби не варто забувати і про літнє покоління та проведення різноманітних актуальних заходів, квестів та волонтерської діяльності.


 

Завершилась зустріч напрацюванням найближчих планів культурно-просвітницького характеру. Підсумовуючи, Юлія Дащук презентувала нову форму співпраці між адміністрацією села і представниками сфери культури. Новизна полягає у більш тісному контакті і злагодженості дій, а також нагляд, який стане запорукою ефективної роботи на місцях.




 





 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024