Муравище: відкрили новий дитсадок

19 Квітня 2017, 10:52
2939

Урочисте відкриття нового дошкільного навчального закладу відбулося 18 квітня.

Серед присутніх, окрім місцевих жителів, – голова обласної державної адміністрації Володимир Гунчик, голова Ківерцівської районної державної адміністрації Валерій Ткачук, заступник голови Ківерцівської районної ради Тамара Чигрин, Сокиричівський сільський голова Євгенія Мацюк, а також представники будівельних організацій, – повідомили у відділі інформаційної політики Волинської облдержадміністрації.


 

До слова, ще у 2012 році Сокиричівський сільський голова Євгенія Мацюк за проханням місцевих мешканців зініціювала будівництво. Відтак, на сесії сільської ради виділили земельну ділянка під будівництво та виготовили технічну документацію. Однак, через події, що розпочалися в державі, будівництво так і не розпочалося.

Тим не менше, вже у 2016 році Сокиричівський сільський голова, спільно із депутатами сільської ради, побували на особистому прийомі у голови обласної державної адміністрації Володимира Гунчика. Під час прийому розповіли про потребу у будівництві садочка у селі Муравище, адже у селі проживає близько 100 дітей дошкільного віку, про проблеми сільської ради під час підготовки до будівництва та висловили готовність до участі у співфінансуванні проекту. Керівник найвищої виконавчої гілки влади в області підтримав ініціативу представників громади та посприяв у виділені коштів з обласного бюджету.

Зокрема, будівництво нового приміщення дитячого садка розпочалося у серпні 2016 року, а вже 1 січня 2017 року – завершене. Над спорудженням будівлі працювали будівельники ТзОВ «Житлобуд-2», а внутрішні роботи проводили спеціалісти ТзОВ «Олицький агробуд». Загальна сума виконаних робіт – більше 9,5 млн грн. Проектна потужність новозбудованого дитячого садка 40 місць: дві групи по 20 діток молодшого та старшого віку. На даний час потреба у забезпеченні дошкільнят місцями задоволена повністю, черги немає.

– Сьогодні маємо можливість відкрити прекрасний дитячий садочок, що виграє усіма фарбами веселки. Незабаром в цьому приміщенні оселиться радість та дитячий сміх. Впевнений, що нашим діткам буде весело й затишно в ньому. Адже, будівництво цього садочка – це ще один крок до розбудови України, це крок в майбутнє для наших дітей, які будуть рости на втіху своїм батькам, мужніми захисниками нашої держави, – зазначив Володимир Петрович.




 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром