Зрізані у рожищенському лісі дуби переробили на ківерцівському підприємстві

23 Квітня 2017, 19:03
1733 Джерело: http://rozhyshche.rayon.in.ua/news/28384-hto-i-navishcho-spaliue-dubovi-pni-u-rozhishchenskih-lisah

Начальник Ківерцівського лісгоспу прокоментував вирубку рожищенських лісів.

Про це інформує Район.Рожище.

Знайшлися лісники, причетні до вирубки дубів, про яку видання Район.Рожище писало у публікації «Хто і навіщо спалює дубові пні у рожищенських лісах?».

Ними виявились працівники ДП Ківерцівське лісове господарство, в підпорядкування якого і входить Рожищенське лісництво. На місці, де ще два дні тому лежало більше десятка колод дуба, тепер лишилися тільки знаки від них. Натомість пеньки продовжують тліти.



 

22 квітня у суботу на місце вирубки прибув начальник ДП Ківерцівське лісове господарство Анатолій Іщик у супроводі майстра лісу і керівника Рожищенського лісництва Олега Вороб'я. Почалась суперечка з представниками ГФ «Народна самооборона міста Рожище».

З'ясувалося, що серед прибулих є люди, які 20 квітня спалювали дубові пні і гілля і, лишивши відкритий вогонь у лісі, зникли на червоному Volkswagen. Це, зокрема, майстер лісу. Сьогодні він приїхав на автівці Державної лісової охорони.


 

Інший чоловік, керівник ДП Ківерцівське лісове господарство Анатолій Іщик прибув на автомобілі Mitsubishi (у декларації лісівника такої техніки нема). Анатолій Іщик переконував, що ці дуби зрізали ще минулоріч.

керівник ДП Ківерцівське лісове господарство Анатолій Іщик
керівник ДП Ківерцівське лісове господарство Анатолій Іщик

 

На питання, де ділися зрізані колоди дуба, керівник відповів, що його вже переробили на підприємстві у Ківерцях. Що ж до пнів, які продовжували тліти на очах у господаря лісу, то він сказав просто: «Зараз потушимо». Чому це не зробили досі Анатолій Іщик відповів, що вогонь був під контролем. Він також пообіцяв у понеділок надати всі документи, що стосуються згаданої рубки, разом ще раз перерахувати згорілі пні.

За словами пана Анатолія, розпочато слідство, в рамках якого свої висновки щодо ситуації надасть в тому числі і Держекоінспекція.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024