Знамирівка: біля села впорядкували могили упівців

02 Травня 2017, 20:39
3383 Джерело: https://www.facebook.com/bogdan.balbouza/posts/1526037757448389?pnref=story

Новий хрест для могили зробив дернівський сільський голова Олександр Гуч.

Поновити місце повстанської боротьби приїхали представники НацАльянсу і КНПП «Цуманська пуща». Про це інформує на своїй сторінці у Facebook голова Національного альянсу Богдан Бальбуза.

Активісти за кілька годин впорядкували місце загибелі шістьох повстанців УПА, які полягли неподалік села Знамирівка Ківерцівського району.

Вони поставили новий металевий хрест, бо наявний дерев'яний досить недовговічний. Варто зазначити, що хрест виготовив дернівський сільський голова Олександр Гуч.

Крім цього, висадили квіти.


 

Шостого травня запланували освячення хреста та встановлення таблички з інформацією про ці події.

За їх словами, планувалось також відновити місце загибелі одного з повстанців неподалік села Берестяни, але до отримання точної інформації про особу та місце поховання ця справа відклалась.


 

«Волинські ліси повні правди про визвольну боротьбу за незалежність України. Та з кожним роком старожили відходять, а інформація втрачається», - додають активісти.

Найближчим часом «Національний Альянс» спільно з КНПП «Цуманська пуща» хочуть систематизувати роботу з пошуку та відновлення поховань на території Ківерцівського району.


 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024