У Ківерцях розкажуть як створювати будинкові, вуличні комітети, і що з ними робити далі

13 Травня 2017, 16:04
1666 Джерело: ОСББ-inform

Активним і небайдужим ківерчанам розкажуть про про можливості, вигоди і прреспекти самоорганізації населення.

У залі засідань Ківерцівської міської ради  15 травня о 15:00  відбудеться навчальний семінар «Органи самоорганізації населення. Нове значення при проведенні реформ». Про це повідомила Асоціація підтримки та розвитку об'єднання співвласників багатоквартирного будинку та органів самоорганізації населення.

Захід організовує Волинський ресурсний центр розвитку місцевої демократії у партнерстві з міськрадою за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Подію організовують, щоб допомогти ініціативним ківерчанам створити будинкові, вуличні чи то пак квартальні комітети – органи самоорганізації населення. А також надати більше інформації про інструменти використання ОСНів тим, які уже створили такі органи.

У Волинському ресурсному центрі працює юрист-консультант. Він може надати відомості щодо застосування та впровадження, передбачених українським законодавством, інструментів місцевої демократії. Контакти для консультацій: 095-64-54-655 або 78-59-65

До переліку питань, які будуть озвучені на семінарі, входять такі пункти:

1. Місце органів самоорганізації населення в системі органів місцевого самоврядування територіальних громад. Вигоди для влади від діяльності ОСН. Вигоди для громади від створення ОСН.

2. Приведення установчих документів діючих органів самоорганізації населення у відповідність до нового Податкового законодавства (як не втратити статус неприбутковості).

3. Повноваження ОСНів та можливості їх використання для розвитку території. Успішні практики України та Волині.

4. Можливості делегування місцевої радою додаткових повноважень для ОСН. На прикладі діяльності громадських інспекторів із благоустрою у громадах України.

5. Місцеві програми підтримки органів самоорганізації населення (практика міст Волині). Проблеми та перспективи розвитку системи підтримки ОСН на рівні місцевих рад.

6. Додаткові можливості розвитку громади та залучення додаткових фінансових ресурсів через створення ОСН.  

Для участі у семінарі, просять зареєструватися за телефоном 095-64-54-655 або або повідомити про своє бажання взяти участь на електронну пошту: [email protected]

Дата: понеділок,15 травня

Час: 15:00

Місце: зал засідань Ківерцівської міської ради (вулиця Тараса Шевченка, 14  Ківерці, Волинська область)

 

 
Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024