Політичні перипетії Ківерцівщини або чому в районі не можуть закупити шкільні автобуси

17 Травня 2017, 22:23
1675 Джерело: http://www.volynpost.com

Голову Ківерцівської районної державної адміністрації звинуватили у перевищенні службових зобов’язань.

У Ківерцях 17 травня, щоб виділити кошти з місцевого бюджету на придбання чотирьох шкільних автобусів, мали б скликати позачергову сесію Ківерцівської районної ради. Про це йдеться на сайті Ківерцівської райдержадміністрації.

У повідомленні йдеться, що закупівля здійснюється на умовах співфінансування в розмірі 10 відсотків від загальної вартості автобусів, які будуть придбані за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2017 році. В результаті для навчальних закладів району  мали б виділити 6 мільйонів 400 тисяч гривень на закупівлю чотирьох шкільних автобусів.

Водночас, депутатам Ківерцівської районної ради телефонували із приймальні районної адміністрації та закликали прийти  на сесію 16 травня, проте причину скликання не повідомляли, - пишуть ІА Волинські новини з посиланням на прес-службу волинського УКРОПу.

Депутат від УКРОПу Марія Любашевська, розповіла, що до неї дзвонила секретар Валерія Ткачука та повідомила про завтрашнє сесійне засідання.

«Я дуже здивувалась, що райдержадміністрація сесію призначає. До того ж я вже знала, що засідання призначене на 18 травня. Коли поцікавилась, чому саме завтра необхідно приїжджати, то мені відповіли, що завтра і розкажуть. Я перетелефонувала до свого колеги-однопартійця Василя Хмілевського. До нього теж дзвонили із приймальні райдержадміністрації щодо цього питання», – зазначила депутат.

Заступник голови Ківерцівської районної ради Тамара Чигрин наголосила, що голова райдержадміністрації перевищує свої обов’язки.

«У секретаріат сьогодні надійшов лист від групи депутатів у складі 15 чоловік щодо скликання сесії Ківерцівської районної ради. Ми його зареєстрували та призначили сесію на 18 травня 2017 року. Призначати сесію має право лише голова районної ради або виконувач обов’язків, повноваження якого на мене тимчасово покладені у зв’язку з відсутністю голови ради.

Тому те, що з приймальні адміністрації скликають депутатів на сесію на 17 травня, є перевищенням повноважень виконавчої влади району. Тим більше обґрунтування, чому необхідно скликати саме на 17, а не 18 травня сесію ми так і не отримали», – зауважила Тамара Чигрин.

У райраді зазначають, що депутатський корпус та громадськість під час сесії обов’язково дасть оцінку діям райдержадміністрації.

Натомість, знову ж таки через політичні фактори не проводять гроші на купівлю автобусів для шкіл, - інформує ВолиньPost.


 

У коментарі Інформаційному агентству ВолиньPost Тамара Чигрин запевнила, що володіє інформацією про те, що це рішення можна ухвалити і 18 травня, на яке вона й скликала сесію. Мовляв, район не втратить грошей і отримає автобуси.


 

Водночас, за повідомленням ВолиньPost, у кулуарах депутати розповідають, що сесію побоюються скликати, адже райрада після переходу екс-керівника Григорія Недопада з «УКРОПу» на роботу в Луцьку міську раду залишилася без очільника. Тому заступники, які підтримують Недопада, нібито побоюються, що «під шумок» можуть провести вибори нового голови, який буде представляти їхніх опонентів.

Тамара Чигрин ці заяви заперечує та називає таку причину того, що сесію призначили на в 18-е: піднімалося важливе господарське питання, яке потребує уважного вивчення перед ухваленням.

Зрештою, 17 травня сесію таки не провели через відсутність керівництва ради.

Такі події викликали обговорення серед депутатів і небайдужих представників ківерцівської громади у Facebook.

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024