Ківерці: обговорили можливості органів самоорганізації населення

17 Травня 2017, 23:34
1399

Ківерчани висунули після заходу власні ініціативи.

Для жителів міста 15 травня відбувся майстер-клас зі створення та організації діяльності органів самоорганізації населення, як одного із інструментів місцевої демократії, – повідомила Асоціація підтримки та розвитку ОСББ та ОСН.

Ківерчанам представили можливості роботи ОСН, надали інформацію про інструменти, що дозволять впливати на владу та налагоджувати із ними співпрацю. Вони зрозуміли, що будь-яку проблему, самоорганізувавшись, можна вирішити у багато раз швидше та ефективніше.


 

Крім того, існує можливість втілення спільних із органами влади проектів, в тому числі на умовах співфінансування. Про цьому важливо розуміти, що ОСН - представницький орган, який створюється для участі мешканців у покращенні благоустрою будинку, вулиці, кварталу та цілого міста.

В Україні є успішні практики діяльності комітетів. Одна із таких практик у  Вінниці. Учасники заходу цікавились історіями успіху та зазначили, що вся інформація, яку вони отримали – була дуже корисною для них. Ківерчани запалилися ідеєю створення ОСН.

«Завдяки таким ініціативам, ми зможемо втілювати набагато більше успішних проектів та спільно працювати над покращенням нашого міста», – зазначив при цьому міський голова Володимир Жгутов

ОСН – це важливий інструмент, завдяки якому можна ефективно розвивати територію, активізовувати депутатів, підвищувати відповідальність людей. Їх учасники покращують середовище свого проживання, що виходить за межі квартири.


 

До слова, нещодавно такий же майстер-клас відбувся у  Рожищах.

Після заходу виявили ініціативи і наразі проводиться консультування зі створення квартального комітету, що дозволить мешканцям співпрацювати із владою у напрямі вирішення найнагальніших проблем відповідної території.


 

Захід відбувся в рамках реалізації проекту «Волинь – територія розвитку місцевої демократії», що реалізується Асоціацією підтримки та розвитку ОСББ та ОСН за підтримки програмної ініціативи «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження». Позиція Міжнародного Фонду «Відродження» може не співпадати з думками та поглядами авторів.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром