Ківерчани відзначили День вишиванки

18 Травня 2017, 20:32
4721

Флешмобом, бібліотечною акцією, виставкою у музеї і піснями містяни відсвяткували свято вишиванки.

Жителі Ківерців 18 травня долучились до акції «Всесвітній день вишиванки». Про це інформує Ківерцівська райдержадміністрація.

Вони підтримали гасло: «Просто одягни вишиванку, де б ти не був, і щоб не робив. Долучися до загальнонаціонального флешмобу».

2

 

Біля пам'ятника Тарасу Шевченку, який теж був одягнений у вишиту сорочку, завдяки організаторам, зокрема керівнику Ківерцівської районної організації товариства «Просвіта» імені Тараса Григоровича Шевченка Любові Михальчук, жителі міста та гості приєдналися до міжнародного святкування Дня вишиванки.

1

1



 

Звучали зворушливі слова, а аматори сцени районного будинку культури Ксеня Кутня, Вікторія Поліщук та Сергій Лесик подарували свої задушевні пісні, де оспівувалась шана матері, Україні і вишитій хрестиком вишиванці. Учні ЗОШ №3 запросили усіх приєднатися до спільного флешмобу «Я люблю мир». Наймолодші учасники свята на асфальті відтворили крейдою орнаменти української вишивки. Завершився захід спільним фотом усіх присутніх.

Зі святом усіх присутніх привітали перший заступник голови районної державної адміністрації Юліан Таранчук, міський голова Володимир Жгутов, голова районної організації товариства «Просвіта» Любов Михальчук.

Ківерцівська районна бібліотека для дорослих  ківерчанам та гостям міста організувала акцію до Дня вишиванки:  «Відвідай бібліотеку у вишиванці та запишись безкоштовно».







 

Крім цього, у районному краєзнавчому музеї 18 травня, у Міжнародний день музеїв, відкрилася виставка «Промовля історія вишитим рядком». Протягом цілого дня усі охочі мали можливість безкоштовно відвідати її, а також сфотографуватися на згадку. Усі експонати – вишивки у фонд музею надали жителі Ківерцівщини. Також варто зазначити, що на виставці немає сучасних вишивок, кожна річ має певну історію і не один десяток років.




 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024