Говорили про автобуси, а сіли й обрали голову Ківерцівської райради

20 Травня 2017, 15:45
3348

Позачергова сесія Ківерцівської районної ради була насичена несподіваними заявами і не менш несподіваною поведінкою депутатів.

У регіональному політикумі, як і в загальноукраїнському, відбувається чимало подій, які на перший погляд здаються лише звичайними процедурними рішеннями. Та насправді все набагато цікавіше. Адже кожен тут, немовби у ляльковому театрі одягає вигідну йому маску. У цій виставі важко побачити справжні лиця і ті невловимі шнурочки, якими їх пересувають ляльководи.

От і цього разу у Ківерцівській районній раді 18 травня народні обранці зібрались на позачергову сесію, щоб виділити кошти для закупівлі чотирьох шкільних автобусів. І тут для частини присутніх стало справді несподіванкою, коли на розгляд висунули питання про обрання голови Ківерцівської районної ради.

Обравши склад лічильної комісії та владнавши організаційні моменти, на посаду висувають двох кандидатів.

Перший заступник міського голови Луцька, укропівець Григорій Недопад пропонує Василя Хмілевського. Опісля, радикалка Яна Церкевич, яка сама мала висуватись на цю посаду пропонує Олександра Кушніра від Громадянської позиції. Позиції колеги дивується очільник фракції Радикальної партії Олега Ляшка у Волинській обласній раді, заступник голови обласного осередку радикалів Юрій Ройко.

«Ніхто з наших представників району не радився стосовно майбутнього висунення чи не висунення на посаду голови районної ради. Деякі моменти позиції Яни Церкевич як керівника районної партійної організації Олега Ляшка для мене дуже дивні. Мене як представника радикальної партії найбільше дивує позиція, що оці всі попередні домовленості стосовно свого майбутнього  головування в раді Яна, по-перше, ніяк не погодила з обласною партійною організацією, а це все  розпочиналось з кабінету голови райдержадміністрації. Кожна політична сила має своїх опонентів. Хто наші політичні опоненти ? Трактуючи наші програмні документи і з вуст лідера нашої партії Олега Ляшка чітко випливає: в нас є два основні вороги. Це злочинна влада блоку БПП «Солідарність» і москалі на фронті. Тому мене абсолютно здивувала ситуація, що Яна Церкевич чітко співпрацювала з БПП», - обурюється Юрій Ройко.

Представниця Радикальної партії Олега Ляшка Яна Церкевич голосує за кандидата на посаду голови Ківерцівської райради
Представниця Радикальної партії Олега Ляшка Яна Церкевич голосує за кандидата на посаду голови Ківерцівської райради

 

Цікавим є й те, що на сесію з Києва приїхав Антон Даниленко, член радикальної партії,  який  є куратором партії  у Волинської області, про що пан Юрій також не знав.

Намагання журналістів взяти бодай якийсь коментар у Яни Церкевич виявились марними. А коли пані Яна під час перерви сесії, була у кабінеті голови Ківерцівської райдержадміністрації Валерія Ткачука, це викликало не менше запитань у колег-депутатів та журналістів. Як тільки депутатка разом з іншими колегами вийшла з кабінету, журналісти спробували все-таки взяти коментар, на що один з тих, що вийшов вигукнув: «Це який канал, проУКРОП ?».

Однак повернімося до подій в сесійній залі. Щоб ознайомити присутніх зі своєю діяльністю до трибуни виходить висуванець УКРОПу Хмілевський. В цей час інший кандидат Кушнір говорить до сусіда: «О, в цього біографія чиста, як листок формату А-4».

Кандидат на посаду голови Ківерцівської райради Олександр Кушнір перемовляється з сусідом
Кандидат на посаду голови Ківерцівської райради Олександр Кушнір перемовляється з сусідом

 

Василь Хмілевський коротко розповідає свою біографію, про «чистоту» якої судитиме передусім громадськість і наголошує на амбітності своєї команди.

«Якщо ви оберете мене головою райради, я обіцяю виконувати принципи незастосування подвійних стандартів. На дану посаду я дав згоду самостійно і впевнений, що нам під силу вирішити нагальні питання району. Офіційно говорю, що після ста днів проведемо публічний звіт діяльності голови райради. Можливо будуть зміни в сторону розширення повноважень чи укрупнення юридичних відділень у зв’язку з тим, що назріло питання об’єднання територіальних громад. Всі інші питання, які стосуються заступників, радників і так далі є не на часі. Я відверто скажу: ми на сьогодні задоволені роботою районної ради. Хто з депутатів районної ради не задоволений своєю роботою ?», - розповів пан Василь.

Інший кандидат, Олександр Кушнір звернув увагу  на потребі влаштовувати роботу у селі. Мовляв, якщо робота найближча буде тільки за Хелмом, то села не буде.

«Я ніякій політичній силі, як то кажуть, не обіцяв, що прийшовши сюди, буду лягати в могилу з цією силою. Ми будемо працювати для нашої української громади. Ви знаєте, вчора в мене хлопчина з телебачення брав інтерв’ю і каже: «Що ви тут робите, депутати районної ради ?».  Для мене сьогоднішнє кадрове питання трошки несподіване, тому що все ж таки ми починали з автобусів і бачте до чого дійшли. Я б взагалі хотів би, щоб такої політики було менше, можливо щоб взагалі її тут не було», -  зазначив Олександр Кушнір.

Кандидат на посаду голови Ківерцівської райради Олександр Кушнір від Громадянської позиції
Кандидат на посаду голови Ківерцівської райради Олександр Кушнір від Громадянської позиції

 

Свою думку з приводу політичних перипетій району висловив і заступник голови Ківерцівської райдержадміністрації Юліан Таранчук. За його словами, він впевнений, що як один, так і другий кандидати змогли б впоратись з цією посадою, але має певні питання щодо самої процедури.

«В той час, коли в наших рядах проводили роз’яснювальну роботу, за кого і як голосувати, то Олександр Петрович встав і сказав: «Вибачте, я свій вибір зробив вже». І вийшов. Потім були інсинуації з боку окремих осіб,  що куди ви завітали, ви такої посади не будете мати. Ну це маячня. Якби менше тут «нависали», то можливо й мудрість би була своя і хтось проголосував би справді по совісті. А так, якщо є вказівка, коли кидається фраза: «Та без нас ви сесії не проведете і кворуму не буде», то це про щось говорить.

Ми всі пам’ятаємо як проходили попередні вибори. Що робили тут партійні лідери і якими методами це відбувалось ? В нас сьогодні сесія проходить зовсім по-іншому, спокійно, нормально. Давайте ми її так і закінчимо», - сказав Юліан Таранчук.

Заступник голови Ківерцівської райдержадміністрації Юліан Таранчук
Заступник голови Ківерцівської райдержадміністрації Юліан Таранчук

 

Зрештою, відбувається голосування. З належною урочистістю депутати вкидають бюлетені у скриньку.

Проголосували, підрахували, і… Результати відомі: за Кушніра з Громадянської позиції проголосувало 14, за укропівця Хмілевського – 19.

Звучать вітальні слова, Василь Хмілевський тисне руку голові райдержадміністрації Валерію Ткачуку, складає присягу та отримує від попередника булаву.

Новообраний голова Ківерцівської райради Василь Хмілевський тисне руку голові Ківерцівської райдержадміністрації Валерію Ткачуку
Новообраний голова Ківерцівської райради Василь Хмілевський тисне руку голові Ківерцівської райдержадміністрації Валерію Ткачуку

 

Цей символ влади особливий. Адже, як розповів новий голова, райрада має договір про співпрацю з містом Рахів Закарпатської області й відзначив, що їм буде приємно бачити витвір своїх рук на такому почесному місці.

«Насправді, дійсно непересічна подія сталася. Ніколи в житті не планував бути в чиновницькому середовищі. Професія передбачала, що й люди вмирали на руках. Я сьогодні самодостатня людина, щоб проводити самостійну політику в межах хоча б однієї територіальної громади Ківерцівського району. Відмічу, що за останні роки на таку керівну посаду з медиків я один. Ми постараємось якісно змінити рівень надання ківерцівської медичної служби», - резюмував посадовець.

Колишній голова Ківерцівської райради, а нинішній перший заступник міського голови Луцька Григорій Недопад висловив свою підтримку новому очільнику.

«Такий тягар в мене впав з душі, коли пана Василя обрали головою районної ради. Однопартійцю завжди приємно передавати повноваження, амбіцій в мене ніяких нема на попереднє місце. Однозначно підтримка новообраного голови від мене буде на всі сто відсотків. УКРОП особливо політикою ніколи не займався. Ми допомагали людям в районі, ми робили все те, чого чекали від нас люди», - підкреслив Григорій Недопад.


 

Ось такі ниточки у нашому політикумі. Коли вони складуться в один, зрозумілий усім пазл, мабуть, стане краще видно лише через певний час. А поки видання Район.Ківерці бажає виваженості і мудрості новообраному голові Ківерцівської райради Василю Хмілевському.

Для довідки:

Василь Хмілевський - закінчив ЗОШ № 1 міста Ківерці, а пізніше з відзнакою закінчив Ківерцівське медучилище та Івано-Франківську державну медичну академію за фахом лікар-стоматолог. Крім цього, відслужив у лавах Збройних сил. Майбутній чиновник спочатку працював завідувачем фельдшера в Рожищенському районі, фельдшером в Любешівському районі, та лікарем-стоматологом  в Холоневичівській дільничній лікарні. Наразі виконує обов’язки звідувача Дернівської амбулаторії суміщаючи з діяльністю приватного підприємця.

Двічі пан Василь обирався депутатом районної ради, є депутатом районної ради від УКРОПу, заступником голови фракції цієї партії.

Олександр Кушнір - закінчив ЗОШ № 4 міста Ківерці, навчався на вчителя фізики в Ужгородському національного університету. Наразі працює вчителем фізики та  інформатики в Ківерцівській ЗОШ № 3. Був 5 років заступником директора з навчально-виховної роботи цієї школи.

У своїй громадській роботі тричі обирався депутатом Ківерцівської міської ради від однієї з перших, ще радянських партій демократичного спрямування України -  Демократичної партії України. У двох скликаннях був  та зараз залишається депутатом Ківерцівської районної ради.























 

 

 

 

Коментарі
21 Травня 2017, 21:51
Ройко з Грицьом продались укропам і він буде когось судити... Багато громаді обіцяв а сам нічого не робить тільки своїх пхає. Гнати того акванафта з грицем з кіерець.
22 Травня 2017, 12:04
Ооо Ройко....райкомовець-обкомовець плавно перейшовший в регіонала, який лиже дупи укропам....<br/>І чого він на сесії сидів не з київським куратором, а з укропами....!?
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024