Берестяне: неподалік села цуманські лісники з поліціянтами затримали крадені у заповідній зоні дуби

26 Травня 2017, 19:27
Фото ілюстративне 4103 Джерело: irivne.info
Фото ілюстративне

За кермом машини з деревиною був двадцятиоднорічний житель Маневиччини.

Майстер лісу 24 травня близько 15 години виявив у 30 кварталі 11 виділу Партизанського лісництва самовільну порубку двох дубів, - інформує прес-служба Волинського ОУЛМГ.

Зловмисники встигли покрижувати їх по 1 метру і навіть підкотили до рекреаційного пункту «Привал».

Це самочинство невідомі вчинили у заповідній зоні, що обтяжує їх дії. Діаметр пеньків – 68 сантиметрів, що свідчить про значний вік дерев.

Про подію повідомили керівництво лісгоспу. Вирішили встановити чергування на місці самовільної порубки.

Чекати довелося до ранку. О 4:30 лісова охорона помітила Renault Trafic червоного кольору, що прямував із Берестян у бік заповідного урочища. Бус заїхав на територію рекреаційного пункту, троє молодих людей взялися вантажити цінну деревину. Тут їх працівники лісової охорони  і спробували затримати. Проте чоловіки були «досвідчені» і стали втікати в різному напрямку.

Лісівники та поліція спрацювали оперативно і професійно. Зловмисників затримали. Виявилось, що за кермом машини був двадцятиоднорічний житель села Карпилівка Маневицького району Віталій О.

Наразі проводиться слідство та встановлюються всі причетні до лісопорушення.

Варто зазначити, що самовільна порубка у заповідній зоні, крім  відшкодування завданих збитків і штрафу, передбачає також кримінальну відповідальність.

 

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024