Назвали засуджених судом корупціонерів Ківерцівщини

05 Червня 2017, 20:07
Фото ілюстративне 3129
Фото ілюстративне

У Єдиному державному реєстрі осіб, які вчинили корупційні правопорушення, нам вдалося знайти поки що 12 жителів міста Ківерці та Ківерцівського району.

На сайті у розділі «Знешкоджені корупціонери України» наразі є особи, які засуджені судом в період з 14 липня 2011 року до 9 грудня 2015 року. Очевидно, база даних буде поповнюватися.

Для того, щоб відшукати ківерчан, жителів як міста так і району, достатньо вести пошукове слово: «Ківерці» або назву іншого населеного пункту нашого району.

На кожного фігуранта заведена сторінка, де вказуються його прізвище, ім’я, по батькові, місце роботи та посада на час вчинення корупційного правопорушення, сфера діяльності, категорія посади на час вчинення корупційного правопорушення, порушені статті кодексів, дата та номер судового рішення, склад злочину та покарання.

Серед оприлюднених корупціонерів троє рацювали у ДП «Ківерцівське ЛГ», а саме: лісничий Сергій Петрук (Кримінальний кодекс України. Стаття 364. Зловживання владою або службовим становищем), Микола Мазнюк (Кодекс України про адміністративні правопорушення. Стаття 172-4. Порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності), лісничий Роман Коритан (Кримінальний кодекс України. Частина друга статті 191 Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем)

Ще кілька голів сільських рад: Хорлупівської – Леонід Снігарук (Кодекс України про адміністративні правопорушення. Стаття 172-2. Порушення обмежень щодо використання службового становища), Жидичинської – Сергій Шимчук (Кодекс України про адміністративні правопорушення. Стаття 172-5. Порушення встановлених законом обмежень щодо одержання дарунка (пожертви)), Журавичівської – Леонід Лукашук (Кодекс України про адміністративні правопорушення. Стаття 172-2. Порушення обмежень щодо використання службового становища).

Також є депутат Озерської сільської ради Юрій Свиридюк (Кодекс України про адміністративні правопорушення. Стаття 172-6. Порушення вимог фінансового контролю) та секретарі:  Звірівської сільської ради – Лідія Сех (Кодекс України про адміністративні правопорушення. Стаття 172-7. Порушення вимог щодо повідомлення про конфлікт інтересів), Борохівської – Оксана Федінчик (Кодекс України про адміністративні правопорушення. Стаття 172-7. Порушення вимог щодо повідомлення про конфлікт інтересів), села Яромель – Лееонід Лукашук (Кодекс України про адміністративні правопорушення. Стаття 172-5. Порушення встановлених законом обмежень щодо одержання дарунка (пожертви)).

Серед корупціонерів є і колишній начальник відділу освіти Юрій Барчук (Кримінальний кодекс України. Стаття 368. Одержання хабара).

Крім цього, у реєстрі є: головний спеціаліст реєстраційної служби Андрій Кужелюк (вимагав та одержав, будучи службовою особою, неправомірну вигоду для себе за вчинення в інтересах того, хто надавав неправомірну вигоду чи в інтересах третіх осіб, будь-якої дії з використанням наданої йому влади та службового становища, повторно за попередньою змовою групою осіб) та завідувач сектору державної реєстрації речових прав на нерухоме майно реєстраційної служби Павло Скарвінко (Вимагав та одержав, будучи службовою особою, неправомірну вигоду для себе за вчинення в інтересах того, хто надавав неправомірну вигоду чи в інтересах третіх осіб, будь-якої дії з використанням наданої йому влади та службового становища, повторно за попередньою змовою групою осіб).

Коментарі
06 Червня 2017, 02:27
Молодці! Вивели хапуг на чисту воду!
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39