«Тивер» успішно представив Ківерцівський район і Волинь на всеукраїнських змаганнях

06 Червня 2017, 20:45
3507

Наші земляки мали честь підняти український прапор на всеукраїнських змаганнях Всеукраїнська акція «Молодь – за безпечний світ»

На базі Міжнародного дитячого центру «АРТЕК» у Київі з 28 по 31 травня пройшла Всеукраїнська акція «Молодь – за безпечний світ», яка спрямована на формування ціннісних орієнтирів та утвердження національно – патріотичної свідомості дітей та молоді. Про це інформує ГО «Тивер».

У заході взяли участь понад 20 областей  України.

Волинську  область представила Ківерцівська команда ГО «Школа безпеки та виживання дітей «ТИВЕР» на чолі з Юрієм Тананайським, головою Волинського обласного осередку ВГДР «Школа безпеки», Оксаною Супоровською, Людмилою Тананайською, а також юними активістами: Анастасією Дем’янчук, Богданом Докаєм, Дмитром Поповичем, Дмитром Охоцьким, Анастасією Денисюк, Ольгою Стеценко.


 

Програма Всеукраїнської акції  «Молодь – за безпечний світ» була надзвичайно насиченою і передбачала: майстер-класи з пошуково-рятувальних робіт на акваторії та в природному середовищі; тренінги з національно-патріотичного виховання «З Україною в серці» та «Лідер-патріот».

Офіційна церемонія відкриття Форуму відбулась в ДПРЧ  №25 міста Київа. Підняття державного прапору доручили саме нашим землякам. Олександр Ярема, заступник Міністра молоді і спорту подякував нашій молоді за активну життєву позицію.
Учасники акції мали можливість побачити показові виступи юних рятувальників ВГДР «Школа безпеки», майстер-класи  за участю дітей та молоді. Волиняни відповідали саме за рятувальні роботи з висотної вежі. Цікавими для учасників акції були і  тренінги та навчальні заняття з цивільного захисту та БЖД, навчання навичкам надання І допомоги.

Активісти ВГДР «Школа безпеки» побували на прийомі у Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Миколи Чечоткіна.

На чолі з Головою руху Аллою Негрієнко звернулись з багатьма проханнями.
Результатом є те, що пан Микола пообіцяв звернутись до МОН з пропозицією щодо внесення Всеукраїнського збору-змагань «Школа безпеки» у план основних заходів цивільного захисту. Також пообіцяв відновити організаційно-методичну підтримку та співпрацю ДСНС з «Школа Безпеки»

.



Не менш важливим є те, що Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій активно підтримав ідею створення програми підвищення кваліфікації з цивільного захисту тренерів та керівників гуртків.

Неймовірні враження отримали , відвідавши Національний музей «Чорнобиль», пройшли ходою до алеї Героїв Небесної сотні, де вшанували героїв хвилиною мовчання.

Продуктивним пройшов і круглий стіл «Безпека життєдіяльності дітей та молоді у ракурсі сучасних викликів» на базі Інституту державного управління у сфері цивільного захисту у Києві. Людмила Тананайська виступила з темою «Роль дитячих громадських організацій в Україні на прикладі «Тивера». Почесний гість круглого столу Юрій Молчанов, заступник керівника секретаріату комітету ВРУ з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму конкретними прикладами пояснив, як потрібно працювати, які є типові помилки і головне - як їх потрібно вирішувати. Дискусія в залі була досить жвавою, із підключенням до виступів саме молоді та дітей.


 

Надзвичайні емоції залишились від вечірніх заходів: «У житті завжди є місце подвигу», Вечору патріотичної пісні, Розваги «Врятуй планету» та «Ігрор патріотів».

Крім цього, відбувся тренінг «Психологічний захист особистості в умовах агресивного соціуму», який провів член наукової ради Європейської асоціації наук про безпеку, професор Сергій Миронець.     

Учасники Всеукраїнської акції отримали неймовірні враження, позитивні емоції, практичні знання, знайшли нових друзів та отримали відповідні сертифікати та дипломи.

ГО «Тивер» дякуює організатору акції, голові ВГДР «Школа безпеки» Аллі Негрієнко за чудову роботу, яка проходить на високому організаційному рівні.
























 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024