На Ківерцівщину завітала вишивана карта України

10 Червня 2017, 13:05
2266 Джерело: http://www.kivadm.gov.ua/news/vyshyvana-moya-ukrayina.html

Усі ківерчани могли побачити карту у дворі районного краєзнавчого музею.

Ідея акції «Вишивана моя  Україна» розпочалась із згортка полотна з нанесеними контурами карти України і полягала в тому, що працівники територіальних органів Державної казначейської служби України власноруч вишили карту нашої Батьківщини  притаманними для кожного регіону орнаментами. Про це повідомляє Ківерцівська райдержадміністрація.

Полотно передавалось з регіону до регіону, вишивка доповнювалася новими візерунками.

Зараз вишита карта разом із рукописною книгою «Літопис  «Вишивана моя Україна»  передається з області до області, з району в район для ознайомлення з витвором народного мистецтва.

Починаючи з 30 травня  цього року вона перебуває на Волині,  а 8 червня, завітала й у нашу мальовничу Ківерцівщину.

Вишиту карту України казначеї розмістили у дворі районного краєзнавчого музею. Усі охочі ківерчани мали можливість побачити цей дивовижний витвір мистецтва, почути історію його створення та сфотографуватися.

Від нашого району, карту передали працівникам казначейств Рівненщини.


 

Символічно, що перший  орнамент на казначейській карті був нанесений на східних теренах нашої країни – в Управлінні Державної казначейської служби  України у місті Торецьк Донецької області, де з робочим візитом перебувала голова ДКСУ Тетяна Слюз.


 

Подальший маршрут карти пролягав так: Харківська, Сумська, Чернігівська, Полтавська,  Дніпропетровська, Запорізька, Херсонська,  Миколаївська,  Одеська, Кіровоградська, Черкаська, Вінницька, Хмельницька, Тернопільська, Чернівецька, Івано-Франківська, Закарпатська, Львівська, Волинська, Рівненська, Житомирська, Київська.

Протягом двох місяців карта побувала в кожній із областей України.


 

Подорожуючи зі сходу до західу усіма регіонами нашої Батьківщини, акція «Вишивана моя  Україна» ще раз засвідчує високий дух патріотизму, притаманний українському народу, єднає усіх незримою ниткою  любові до рідної землі.


 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024