Як ківерцівські школярі мандрували у Звірівському лісництві

10 Червня 2017, 21:14
2888 Джерело: http://lis.volyn.ua/

Діти не тільки відкрили для себе екологічну стежку лісництва, а й посмакували лісовим медом.

Днями екологічною стежкою у Звірівському лісництві пройшлися учні з Волинського обласного еколого-натуралістичного центру міста Ківерці. Про це повідомляє прес-служба Волинського ОУЛМГ.

Варто зазначити, що ця стежка протяжністю у два кілометри створена ківерцівськими лісівниками ще минулого року.



Головний лісничий ДП «Ківерцівське ЛГ» Марія Христецька, яка того дня провела екскурсію, розповіла юним природолюбам, наскільки багатим є рослинний і тварин світ у лісі та скільки уваги потребують мурашки, птахи і звірі.

Діти звернули увагу на пам’ятки-поради щодо їх охорони і збереження природи, з якими з інформаційних аншлагів до всіх відвідувачів лісу звертаються лісівники. На цій екологічній стежці таких встановлено 24. На них, окрім іншого, – найрізноманітніші цікавинки з історії та життя лісу.



 

Була на маршруті юних екологів і медова зупинка. У прямому значенні цього слова. Адже на території лісництва діє пасіка. Тож діти не лише дізналися про те, як живеться бджолам у лісі та наскільки корисним є лісовий мед, а й самі спробували на смак солодкий продукт – свіжий і запашний.

Діти дякували лісівникам веселим сміхом та радісними обличчями. А ще запевняли: самі зрозуміли й іншим розкажуть, що в лісі треба бути вихованим гостем.







 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024