​Ківерчан закликають дотримуватись правил пожежної безпеки

25 Червня 2017, 11:04
1248 Джерело: https://pon.org.ua

Шановні ківерчани ! У суху спекотну погоду значно збільшується ризик виникнення пожеж в екосистемах, головним чинником яких є людська необережність при поводженні з вогнем. 

Про це повідомив начальник управління ДСНС області Володимир Грушовінчук.

Обов’язком кожного ківерчанина у літній пожежонебезпечний період є захистити від руйнівної сили вогню природні багатства нашого краю – ліси та торфовища. Для цього кожен повинен неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки: не розкладати багаття у лісах, на торфовищах, утриматись від куріння чи користування відкритим вогнем у цих місцях.

Перебуваючи на відпочинку за містом, господарюючи на присадибних ділянках, прибираючи на прилеглих територіях установ, підприємств та організацій завжди дотримуйтесь правил пожежної безпеки.

Пам’ятайте: згідно зі статтею 77 та 77(1) Кодексу України про адміністративні правопорушення за знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, уздовж залізниць, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим небезпечним способом передбачено штрафи від 5-и до 50-и неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Вирушаючи до лісу на відпочинок, обирайте спеціально визначені місця – рекреаційні зони. Подбайте про те, щоб обкопати багаття по периметру, а непогашений вогонь не залишайте без нагляду. Пам’ятайте, що кинуті на сонячній галявині пляшка чи шматок скла фокусують сонячне проміння і здатні спрацювати як запалювальні лінзи, спричинивши пожежу. Тому ідучи з лісу, обов’язково прибирайте за собою сміття !

Водіїв закликають: не викидайте на узбіччя непогашені сірники та цигарки, адже у суху спекотну погоду пожежа може трапитися навіть від найменшої іскри.

Якщо Ви помітили пожежу, що розгоряється, спробуйте загасити її гілками дерев, піском чи залити водою. Якщо ж не вдається впоратися самотужки, терміново телефонуйте за номером 101!

Відтак, усіх ківерчан закликають берегти довкілля, рідний край і його багатства!

 
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024