Журавичі: судитимуть заступника директора «відстійника» для нелегалів

27 Червня 2017, 18:24
5112 Джерело: http://gk-press.if.ua

Посадовець витратив на власні потреби 23 тисячі гривень, за які мав посприяти в перемозі на тендер «потрібного» підприємця.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

Зловживання вчинив заступник директора Волинського пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконного перебувають в Україні.

Посадовець, будучи головою тендерного комітету Пункту й маючи змогу впливати на інших трьох членів цього комітету при ухваленні ними рішень про прийняття пропозицій від суб’єктів господарювання під час публічних закупівель, вирішив використати це задля власної наживи.

На початку листопада 2016 року під час особистої зустрічі з представником підприємства, яке постачало до Пункту тимчасового перебування кам’яне вугілля, заступник директора Пункту запевнив його, що в змозі сприяти у прийнятті тендерним комітетом позитивного рішення щодо визначення переможцем тендеру «потрібного» суб’єкта господарювання.

За послуги свої попрохав 23 тисячі гривень.

Представник підприємства 15 грудня 2016 року переказав цю суму на вказаний заступником директора Пункту рахунок. Посадовець витратив ці гроші для власних потреб.

Прокуратура Волинської області затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про зловживання впливом (кримінальне правопорушення, передбачене частиною другою статті 369-2 Кримінального кодексу України. 

Від виконання обов'язків голови тендерного комітету Волинського пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконного перебувають в Україні, посадовець відсторонений.

Невдовзі він постане перед судом.

 

 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024