Ківерцівщина: реекспонують Лопатенський історико-природний музейний комплекс

03 Липня 2017, 16:10
2003

Ківерцівський депутат домігся реекспозиції Лопатенського історико-природного музейного комплексу, що на сьогодні має застарілу експозицію сформовану за радянських часів.

На пленарному засіданні чергової 17 сесії районної ради депутат Анатолій Король зачитав лист-відповідь Українського інституту національної пам’яті щодо діяльності комунального закладу «Лопатенський історико-природничий музейний комплекс», повідомляють на сайті Ківерцівської районної ради.

Текст листа додається:
 

« Шанований Анатолію Пилиповичу!

 Український інститут національної пам’яті опрацював Ваше звернення щодо комунального закладу «Лопатенський історико-природничий музейний комплекс» та повідомляє наступне.

Лопатенський історико-природничий музейний комплекс на сьогодні має застарілу експозицію, яка була сформована за радянських часів. Тому містить інформацію пропагандистського характеру. Музейний комплекс часто відвідують групи школярів, оскільки комплекс має зручне розташування поряд із обласним центром містом Луцьк.

Тематично музейний комплекс поділено на дві частини — «Музей волинського лісу» та «Музей руху опору в Другій світовій війні на Волині». Однак представлена експозиція не відповідає заявленим назвам. Крім того, такий розподіл не відображений у статуті установи.

На основі проведеного огляду музейного комплексу та аналізу наданих матеріалів Український інститут національної пам’яті пропонує:

Привести статут закладу у відповідність до поточних завдань та існуючого тематичного розподілу.

Створити робочу групу по розробці концепції реекспозиції музею.

Скласти концепцію реекспозиції музею, передбачивши збір експонатів, проведення наукового дослідження та створення додаткових розділів у «Музеї руху опору в Другій світовій війні на Волині», які будуть розповідати в тому числі про УПА.

До 14 жовтня встановити на території музейного комплексу виставкові інформаційні стенди про історію руху опору на Волині, які можуть на час реконструкції виконати роль замінника основній експозиції.

В бюджеті розвитку музейного комплексу передбачити фінансування для збільшення штатних одиниць музею.

Український інститут національної пам’яті готовий в межах своєї компетенції долучитися до реекспозиції Лопатепського історико-природничого музейного комплексу».

Нагадаємо, що раніше Анатолій Король вимагав звільнення директора Лопатенського історико-природничого музейного комплексу Валентини Шульгач, звинувачуючи її в пропаганді комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів, а також поширення їх символіки на території Лопатенського історико-природного музуйного комплексу.
 

Коментарі
04 Липня 2017, 13:47
Скільки грошей пусті ідеологічні ідеі викидається!<br/>Краще щось корисне зробили б!<br/>Скільки сіл без нормальних доріг і газу живе!<br/>Подекуди шкіл нормальних нема!<br/>Все роблять лише б не щось корисне людям!
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024